Cătălin Nechifor: Traseele de drumuri județene pentru care se cere acum finanțare UE erau prezentate în 2018 ca fiind finanțate de Banca Mondială


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele național al Pro România, Cătălin Nechifor, a atras, vineri seara atenția că traseele de drumuri județene propuse acum de președintele CJ Suceava Gheorghe Flutur să fie finanțate prin bugetul multianual al UE 2021-2027, au fost prezentate în 2018 ca fiind în programul de finanțare al Băncii Mondiale.

„După ce a adus gazul la Vatra Dornei, a terminat spitalul de copii la Suceava, a început construcția autostrăzilor, a inaugurat spitalul din Fălticeni, a finalizat tunelul de la Vatra Dornei și aeroportul de la Floreni, a pus în circulație drumul Iași Dolhasca Ipotesti Dărmănești, a adus elicopterul Smurd la Campulung, iată că domnul Flutur a mai inventat o nouă rețetă Dr Oetker: Comisia Europeană va finanța proiecte de drumuri în valoare de 250 milioane de Euro. Asta în condițiile în care în 2018 cam aceleași proiecte erau date ca finanțate de Banca Mondială. Zic să încerce și la BEI, BERD, FMI, timp este”, a declarat Cătălin Nechifor.

Reamintim că președintele Gheorghe Flutur a anunțat că propunerile privind includerea în bugetul multianual al UE a modernizării a peste 250 de km de drumuri județene a au fost transmise Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației  prin Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est.

Propunerile includ tronsoane de drumuri județene care nu au fost modernizate în ultimii ani.

Aceste propuneri sunt :

1.    Drumul Județean care pornește din Rădăuți asigurând legătura cu Drumul Național care leagă municipiul Rădăuți de orașul Siret, implicit cu frontiera Ucraina și trece printr-un număr de 9 localitățile:  Volovăț, Burla, Arbore, Botoșana, Comănești, Humoreni, Bălăceana, Brașca, Ilișești,  ajungând în Drumul European care asigură legătura Suceava-Vatra Dornei și mai departe cu Ardealul. Acest tronson are o lungime de 34,80 km;

2.    Drumurile județene care asigură legătura cu Valea Sucevei și se desfășoară paralel cu Valea Siretului.  Trece printr-un număr de  12  localități începând: Udești, Verești, Dumbrăveni, Siminicea, Hănțești, Șerbănești, Zvoriștea, Zamostea, Băilești, Grămești, Pădureni, orașul Siret. Totodată asigură legătura directă cu rețeaua TEN-T, cu punctul de frontieră de la Siret, iar în partea de început face legătura cu sectorul de drum modernizat prin Programul POR 2017-2021, Iași-Suceava. Acest tronson are o lungime de 54,90 km.

3.    Drumurile județene care asigură, pe de o parte, legătura directă la rețeaua TEN-T la Fălticeni, cu Drumul Național care leagă Moldova de Ardeal, între Suceava și Gura Humorului, precum și legătura cu județul Neamț pe la Crucea Talienilor. Trece printr-un număr de 15 localități: Fălticeni, Pocoleni, Mihăiești, Horodniceni, Brădățel, Dumbrava, Cornu Luncii, Mălini, Poiana Mărului, Valea Stânișoarei, Pâraie, Slatina, Valea Moldovei, Capu Câmpului, Păltinoasa, având o lungime totală de 67,00 km .

4.    Drumurile județene care asigură. pe de o parte, legătura directă la rețeaua TEN-T la Fălticeni, respectiv în localitatea Oniceni aflată pe traseul Drumului Național care face legătura cu Capitala țării, asigurând totodată legătura cu județul Iași. Trece printr-un număr de 14 localități: Fălticeni, Preutești, Arghira, Dolhești, Dolhasca, Valea Bourei, Boura, Manolea, Forăști, Oniceni, Țolești, Uidești, Mesteceni, Dumbrăvița, având o lungime totală de 53,80 km .

5.    Drumurile județene care asigură legătura dintre Valea pârâului Neagră cu Valea Bistriței, cu legătură la Municipiul Vatra Dornei și orașul Broșteni. Trece printr-un număr de 5 localități: Păltiniș, Catrinari, Dârmoxa, Neagra, Broșteni, având o lungime totală de 47,90 km


Intră acum și în grupul de