Zece ventilatoare mecanice cumpărate de Primăria Suceava au ajuns la Spitalul Județean Suceava. Ion Lungu: Cu aparatele donate azi spitalul are capacitate de ventilare suficientă pentru ATI


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, sâmbătă, că au  sosit cele 10 ventilatoare mecanice pentru terapie intensivă achizitionate de Consiliul Local prin Primăria  municipiului Suceava și care au fost transferate cu titlu gratuit Spitalului Județean „Sfântul Ioan Cel Nou”de la Suceava, în prezența managerului interimar dr. Anatolii Buzdugan.

„Cu aparatele donate astăzi conducerea Spitalului Județean susține că are capacitate de ventilare suficientă pentru  numărul de paturi  de la Secția de  terapie intensivă”, a spus Ion Lungu.

El a subliniat că aceste ventilatoare sunt vitale pentru salvarea de vieți omenești.

Lungu a mai spus că Primăria Suceava a făcut eforturi deosebite să achizitioneze aceste aparate având în vedere  faptul că ele nu se găsesc pe piața internă și nici internațională în această perioadă.

Cu aceeași ocazie Primăria Suceava a donat spitalului 10.000 de măști de protecție trimise de partenerii municipiului Suceava din China, dar și 1.000 de combinezoane achiziționate de Primărie de pe piața românească.

„Facem tot ce putem să gestionăm, să limităm, efectele acestui virus nemilos. Suntem convinși că vom depăși cu bine această perioadă grea din viața orașului nostru și ne vom întoarce la o viață normală”, a mai declarat Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de