Gheorghe Flutur: Sunt date și semne clare de însănătoșire. La Spitalul Județean numărul externărilor depășește numărul internărilor și crește zi de zi numărul de paturi libere în zona COVID


Intră acum și în grupul de

 Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, sâmbătă, că după analiza ultimelor date privind situația epidemică în județul Suceava, poate să spună că sunt semne clare de însănătoșire, semnale foarte bune privind trendul evoluției situație în județ.

„De la Spitalul Județean Suceava avem câteva date elocvente. În primul rând numărul externărilor depășește numărul internărilor. Crește zi de zi numărul de paturi libere în zona COVID. Din fericire, numărul de ventilatoare este suficient, cu 36 ventilatoare mari și mai multe ventilatoare mici”, a spus Flutur.

El susține că este momentul recalibrării setului de măsuri care trebuie luate în continuare în lupta cu COVID-19, ținând cont de propunerile conducerii spitalului.

Președintele Flutur a menționat că din acest motiv a cerut întrunirea de urgență a Consiliului de Administrație al SJU Suceava pentru a reface prioritizarea măsurilor și a nevoilor.

„Trebuie bine pregătită revenirea la activitatea normală a Spitalului Județean, atât pe secții cât și în ambulatoriu. Pentru aceasta trebuie făcute o serie amenajări atât în corpul nou cât și la Secția Infecțioase, pentru triaje, construcții modulare pentru echiparea si dezechiparea personalului și multe altele”, a spus Flutur.

El a subliniat că în județul Suceava, în ultimele zile a scăzut foarte mult, pe un trend care se menține, numărul cazurilor de COVID în evoluție, iar 68 de localități sunt înregistrate cu zero cazuri.

Flutur a mai spus că sunt caracteristici îmbucurătoare valabile și pentru localitățile din zona carantinată, respectiv municipiul Suceava cu celelalte opt localități.

Președintele CJ Suceava a mai declarat că a continuat testarea beneficiarilor și a personalului în centrele aparținând de DGASPC Suceava și că în majoritatea centrelor unde s-au făcut teste, toți sunt negativi, respectiv centrele Blijdorp, Șcheia, Mihoveni, Dolhasca și Fălticeni.

„La Sasca Mică situația evoluează foarte bine. Din cei 226 beneficiari recent retestați, 192 sunt deja negativi. Toți se simt bine, nu sunt probleme. Din rândul personalului din tura din interior doar 4 cazuri de pozitivi din totalul de 73, iar din tura care trebuie să intre a fost depistă pozitiv o singură persoană”, a mai spus Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de