Fără persoane în așteptare și cu o suprafață minimă de 4 mp pentru fiecare client la saloanele de înfrumusețare. Clienților li se va verifica temperatura

INSP propune mai multe reguli de organizare și desfășurare a activităților de îngrijire personală în spațiile special destinate după relaxarea măsurilor luate pentru limitarea infecțiilor cu noul coronavirus,

Astfel, INPS arată că prin activitatea de îngrijire personală se înțelege activitatea desfășurată în spații special destinate pentru frizerie, coafură, manichiură, pedichiură și cosmetică, iar accesul la aceste servicii se realizează cu programare prealabilă, astfel încât să nu existe persoane în așteptare în interiorul incintei, asigurându-se o suprafață minimă de 4 mp pentru fiecare client și o distanță minimă de 2 m, între oricare 2 persoane apropiate.

La efectuarea programării, clientul va fi informat asupra faptului ca accesul în interiorul incintei se va realiza doar după verificarea temperaturii, care nu trebuie să depășească 37 grade, sub rezerva absenței simptomelor virozelor respiratorii și cu dezinfecția mâinilor.

Firma are obligația de a pune la dispoziție materialele și substanțele necesare.

Personalul angajat are obligația de a purta în permanență mănuși și mască, iar după fiecare client se va proceda la dezinfectarea instrumentarului și suprafețelor de lucru.

Măștile de protecție utilizate de personal vor fi schimbate la un interval de cel mult 4 ore, iar mânușile vor fi dezinfectate după fiecare client.

Totodată, incinta va fi aerisită la un interval de cel mult 2 ore.

loading...