Numărul cazurilor active de Covid-19 din județul Suceava a scăzut cu 57 în ultimele 24 de ore


Intră acum și în grupul de

Numărul cazurilor active de Covid-19 din județul Suceava a scăzut în ultimele 24 de ore cu 57 , de la 783 la 726, a anunțat, duminică Prefectura Suceava.

Potrivit sursei citate, duminică, în județul Suceava se află în autoizolare la domiciliu 794 de persoane, iar în carantină instituționalizată  704 de persoane.

 Persoanele aflate în autoizolare la domiciliu sunt clinic sănătoase, fără simptome specifice infecției COVID – 19.

Din izolare voluntară au ieșit până acum 14.279 de persoane.

Din carantină instituționalizată, după obținerea avizului epidemiologic, au ieșit, de la instituirea măsurii de carantinare și până în prezent, 2.188 persoane.

               La nivelul județului Suceava, până la această dată au fost efectuate 14.335 teste, județul Suceava având o capacítate de testare peste media națională.

               Conform datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Suceava, la data prezentului comunicat, în județul Suceava sunt în evoluție 726 de cazuri COVID 19, precizează Prefectura Suceava.

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a mulțumit sucevenilor pentru responsabilitatea cu care au abordat măsurile de prevenire și limitării răspândirii COVID 19 și transmite pe această cale să respecte, în continuare, prevederile Ordonanțelor militare în vigoare, normele de igienă și de distanțare socială/fizică recomandate de către specialiști, pentru ca, împreună să reușim să depășim această criză. „Cea mai sigură cale de a ține sub control răspândirea COVID 19 este reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus”, se arată în comunicat.


Intră acum și în grupul de