Forțele de ordine verifică respectarea restricțiilor de circulație, dar și locurile de picnic sau parcuri. În ultimele 24 de ore au fost aplicate 35 de amenzi în valoare de 46.000 de lei

Forțele de ordine, constituite în echipe de polițiști și echipe mixte formate din polițiști, jandarmi, polițiști local și militari, au continuat să efectueze verificări în sistem integrat, pentru monitorizarea situației operative, cu accent pe modalitatea de respectare a restricțiilor de circulație, în filtrele instituite la limitele zonelor de carantină, respectiv de protecție, precum și în locuri de picnic, parcuri și alte asemenea locuri accesibile publicului pentru impunerea normelor legale instituite în perioada stării de urgență, anunță Prefectura Suceava.

Sursa citată precizează că pentru menținerea ordinii și siguranței publice, pe raza județului Suceava au acționat 464 de cadre M.A.I. (din care 349 de polițiști, 111 jandarmi și 4 polițiști de frontieră) și 121 polițiști locali și 21 militari MApN., constituiți în 283 de patrule, din care 145 patrule de poliție, 52 patrule mixte (din care 7 patrule mixte polițist – jandarm, 4 patrule mixte polițist – polițist de frontieră și 41 de patrule mixte polițist – polițist local), 51 de patrule independente de jandarmi și 35 de patrule de poliție locală.

Activitățile desfășurate în contextul răspândirii COVID 19, în ultimele 24 de ore, au constat în 70 misiuni, cele mai multe pentru verificarea respectării  interdicțiilor impuse persoanelor aflate în izolare/carantină. Au fost verificate 368 persoane cu privire la respectarea interdicțiilor impuse și nu au fost aplicate sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de izolare.                                      

Astfel, au fost constatate și aplicate 35 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală  de 46045 lei..

În ultimele 24 de ore a fost depistată o persoană care nu a respectat măsura privind restricționarea circulației, pentru care a fost constatată și aplicată o sancțiune contravențională.

Personalul MAI din cadrul dispozitivelor constituite pentru carantinarea municipiului Suceava și pentru asigurarea zonei de protecție au constatat 12 fapte de natură contravențională (4 pentru nerespectarea restricțiilor de circulație și 8 alte contravenții în context). 

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de 6335 de lei din care 2305 de lei pentru nerespectarea restricțiilor de circulație și 4030 de lei pentru alte contravenții în context.

loading...