Trafic restricţionat două ore pe DN 17 din cauza unui accident rutier soldat cu 7 răniţi


Intră acum și în grupul de

Între Stroieşti şi Ilişeşti, pe drumul naţional DN 17, vineri după-amiază traficul a fost restricţionat şi s-a circulat doar pe câte o bandă de mers din cauza unui accident soldat cu 7 răniţi. Potrivit IPJ Suceava, în jurul orelor 16.30, pe DN 17, în afara localităţii Stroieşti, J. Nicolai, de 24 ani, din municipiul Bucureşti, în timp ce conducea o autoutilitară, din cauza vitezei şi a carosabilului umed, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a pătruns pe contrasens.

Acesta a intrat în coliziune frontală cu un autoturism condus regulamentar din sensul opus de S. Valentin, de 50 ani, din municipiul Suceava, care a fost proiectat în alt autoturism, care îl preceda, condus de P. Marin, de 45 ani, din oraşul Gura Humorului.

Din accident a rezultat vătămarea şoferului S. Valentin, S. Gabriel, de 18 ani din municipiul Suceava, C. P. şi G. M., ambele de 17 ani din comuna Ilişeşti, P. Marius, de 22 ani din comuna Ilişeşti, toţi pasageri în autoturismul condus de S. Valentin, primii doi rămânând internaţi, precum şi a Mihaelei V., de 29 ani, din municipiul Suceava, pasageră în autoutilitară.

În urma accidentului, partea carosabilă a fost acoperită parţial de antigel şi ulei provenite de la cele trei autovehicule implicate, în zonă intervenind lucrători din cadrul Secţiei de Drumuri Naţionale Suceava şi din cadrul I.S.U. Suceava, care au curăţat drumul naţional.

Pe timpul efectuării cercetării la faţa locului şi a curăţării suprafeţei carosabile, traficul rutier pe sectorul de drum respectiv a fost dirijat alternativ pe câte un sens de circulaţie şi a fost restricţionat în intervalul orar 16.30 – 18.30.

Conducătorii auto purtau centura de siguranţă, au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în toate cazurile, după care li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Imediat după producerea accidentului, la faţa locului a intervenit Detaşamentul de pompieri Suceava cu un echipaj de Descarcerare şi un echipaj SMURD.
Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, echipajele profesioniste au găsit trei autoturisme avariate (Skoda Romster, Dacia 1300 şi Ford Focus) şi şapte victime, din care una încarcerată.

Pompierii au izolat şi balizat zona, au descarcerat victima şi au asigurat accesul rapid către ceilalţi răniţi, acordând totodată şi primul ajutor medical împreună cu lucrătorii Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

S-au luat măsurile de siguranţă specifice în astfel de cazuri – deconectarea bornelor de la baterii şi spălarea scurgerilor de carburanţi şi lubrifianţi de pe carosabil.


Intră acum și în grupul de