Flutur așteaptă o decizie a structurilor centrale privind ridicarea carantinei din Suceava: Și astăzi se confirmă tendința de scădere a cazurilor pozitive și de creștere a numărului cazurilor de persoane vindecate în județul Suceava


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, marți, că tendința de scădere a numărului de infectări cu noul coronavirus se menține în județul Suceava și consideră că situația epidemiologică susține cererea de ridicare a măsurii carantinătii municipiului Suceava și a celor opt localități limitrofe.

Flutur a spus că hotărârea Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava și propunerea Direcției de Sănătate Publică Suceava de solicitare a ridicării măsurii de carantinare a municipiului Suceava și a celor opt localități limitrofe au fost înaintate Institutului Național de Sănătate Publică.

Totodată, propunerea a fost înaintată și autorităților centrale spre analiză, în vederea adoptării unei măsuri, fiind informat și Guvernul și ministerele de resort.

„Propunerea a fost susținută de argumente tehnice de specialitate și medicale, de natură epidemiologică, care evidențiază trendul pozitiv al evoluției infecțiilor cu COVID-19 în județul Suceava în ultima perioadă”, a arătat Flutur.

El consideră că acestea sunt date de care trebuie să se tina seama în luare unei decizii.

„Și astăzi se confirmă ce am spus în ultimele zile și anume faptul că cifrele și tendința arată o scădere a numărului cazurilor pozitive și o creștere a numărului cazurilor de persoane vindecate în județul Suceava. Aceeași situație bună se înregistrează și în localitățile din zona carantinată – municipiul Suceava și cele 8 localități limitrofe”, a spus președintele Flutur.

El a subliniat importanța respectării măsurilor privind prevenirea răspândirii noului coronavirus în zilele ce vor urma încetării stării de urgență.

„Sucevenii merită aprecieri pentru modul în care au respectat regulile și sper că o vor face și în perioada următoare”, a spus Flutur.

El a anunțat că a propus o videoconferință cu toți primarii pentru a discuta despre măsurile ce trebuie luate după expirarea stării de urgență și ce trebuie să facă autoritățile în noua situație, dar și despre informarea populației.

„Cu toții ne dorim ca viața economico-socială să revină cât mai curând la starea normală. Pentru aceasta trebuie să facem eforturi pentru a se întrerupe răspândirea noului coronavirus și să ieșim cât mai repede din această pandemie. Dincolo de orice discuții, important este să respectăm regulile și recomandările specialiștilor si autorităților”, a conchis Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de