Lider PMP Suceava: Cum să ții 100.000 de oameni în carantină pentru 200 de bolnavi? Nu au făcut nimic nici pentru perioada post-carantină//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Secretarul general adjunct al organizației județene PMP Suceava, Florin Hrebenciuc, s-a întrebat, marți, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că nu consideră că este normal ca municipiul Suceava să fie menținut în carantină pentru circa două sute de bolnavi de Covid-19.

„Prima știre pe care am citit-o azi dimineața a fost că Țăndărei a fost scos din carantină. Suceava nu. Cum poți să ții 100.000 de oameni în carantină pentru două sute de bolnavi?”, a întrebat Florin Hrebenciuc.

El a mai spus că în SJU Suceava sunt circa 400-460 de pacienți cu Covid 19 din care circa 200 din municipiul Suceava, iar dintre aceștua sunt circa 100 sunt ambulanțieri, asistente, infirmiere, personal TESA, medici, care au avut contact cu persoane bolnave, dar care în mare parte sunt asimptomatici.

Hrebenciuc a vorbit de o prietenă a lui care stă de patru săptămâni internată în spital asimptomatică și care a avut un test pozitiv, un test negativ, un test pierdut, unul pozitiv.

„Nu poți să ții atâția oameni din care unii sunt medici, oameni cu pregătire, care pot sta în autoizolare acasă, să-i ții în spital ca să ai numărul de paturi ocupate. Spitalul e gol. Mi-au confirmat și prietenii mei internați acum”, a spus Hrebenciuc.

El a adăugat că în afară de faptul că toți politicienii locali au prins curaj și cer scoaterea din carantină, nu s-a schimbat nimic în Suceava.

Hrebenciuc a mai spus că era firesc ca pe perioada carantinării să se facă un studiu în zona carantinată care să fie de ajutor pentru a se ști exact ce trebuie făcut după carantină.

„Nu a interesat pe nimeni lucrul acesta. Se putea face pregătirea post-carantină. Nu s-a făcut nimic”, a spus secretarul general adjunct al PMP Suceava.

El a apreciat că în țară, după 15 mai și după relaxarea măsurilor vor apărea noi cazuri și s-a întrebat cum se pregătesc guvernanții să facă față situației.


Intră acum și în grupul de