Consilier județean sucevean liberal: Ne-au băgat forțat în carantină fără să aibă niciun studiu, iar acum cer date și statistici ca să ne scoată. Se prezintă situația de la Suceava ca fiind apocaliptică și că acest Covid umblă pe străzi și trebuie să te ferești//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Consilierul județean sucevean liberal Dorel Guliciuc a criticat, marți, la Subiectul Zilei de la News Bucovina modul în care acționează Guvernul în ceea ce privește epidemia cu noul coronavirus și consideră că aceștia habar nu au cum să acționeze, dar țin o zonă în carantină fără niciun motiv serios.

„Băieții aceștia care ne guvernează astăzi și-au făcut temele, nu pe genunchi, ci pe laba piciorului”, a spus Guliciuc.

El a spus că atunci când s-a decis carantinarea Sucevei nu a fost nicio analiză, dar că acum se cer date și statistici, deși guvernanții nici nu știu la ce le folosesc.

„Când ne-au băgat în carantină, nu au făcut niciun fel de analiză. S-au luat după cifre, au pus Suceava într-un mare hârdău, municipiul Suceava cu localitățile din jur, și au spus că e un focar nemaivăzut. Au încercat să maximizeze ca să facă ceva ce habar nu au. Nu ne-au întrebat dacă vrem în carantină sau nu, nu ne-au întrebat dacă e justificat sau nu. Nu l-au întrebat pe primarul Cucu de la Adâncata pentru că el nu a avut niciodată niciun bolnav de Covid, nu a avut așa ceva, dar și el a ajuns în carantină”, a spus Guliciuc.

El a arătat că acum este un paradox pentru că după ce guvernanții au luat decizia fără nicio analiză, se cere ca la ieșirea din carantină să fie analize complete.

Ei ne-au pus cu forța în carantină și acum ne cer să ne asumăm dacă vrem ieșirea din carantină. Noi, băieții de la București, vă spunem că să vă asumați ieșirea din carantină pentru că noi avem niște cifre, niște calcule. Cert este că vom ieși din carantină”, a spus Dorel Guliciuc care a adăugat că este convins de această decizie pentru că a văzut că se agită în acest sens prefectul, președintele CJ și primarul Sucevei.

„La nivel de raportare mi se pare cel puțin jenant pentru că Grupul de Comunicare Strategică nu dă, zilnic, situația din Suceava, cu numărul exact de bolnavi, ci cu numărul de peste 3000 de persoane infectate cu noul coronavirus de la începutul pandemiei. Am trecut de asta. Nu mai suntem așa. Ei în continuare aruncă anatema”, a mai declarat Guliciuc.

El a spus că folosindu-se de acest număr mare de infectări premierul și președintele nu vin în Suceava pentru că ar risca infectarea.

Guliciuc a arătat că este prezentată o situație apocaliptică din Suceava.

La noi Covidul umblă pe străzi, sare precum căprioara. Fuge, sare, dintr-o parte în alta, e nenorocire, de trebuie să mergi pe stradă și să te ferești de el”, a spus Guliciuc.

El a menționat că se aștepta la cu totul altceva de la guvern.

Guliciuc a mai spus că există în continuare o anumită preocupare pentru a menține Spitalul Județean de Urgență Suceava în această situație și că sucevenilor încă le este frică să se apropie de unitatea spitalicească.

Guliciuc a arătat că atunci când sucevenii văd că cei din conducere ies din spital îmbrăcați în cosmonauți se gândesc că „e jale mare” în spital.


Intră acum și în grupul de