Un fălticenean a dat foc apartamentului în care locuia şi a murit asfixiat


Intră acum și în grupul de

Un apartament din municipiul Fălticeni a ars duminică seară, după ce proprietarul a dat foc locuinţei şi a decedat în urma intoxicării cu fum. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, apelul telefonic s-a primit la ora 20:02, astfel că Detaşamentul de pompieri Fălticeni a intervenit cu două autospeciale şi o autoscară mecanică pentru localizarea şi stingerea flăcărilor izbucnite la un apartament, situat la etajul III, din municipiul Fălticeni, str. Republicii.

Când pompierii au ajuns la faţa locului, erau cuprinse de flăcări dormitorul şi sufrageria, existând pericolul de propagare la întreg imobilul şi apartamentele învecinate.
Pompierii au evacuat de urgenţă cetăţenii din locuinţele învecinate pentru a nu periclita viaţa acestora.

Focul a fost stins la ora 20:40, în limitele găsite, dar au ars bunuri materiale – mobilier şi materiale textile din dormitor şi sufragerie. De asemenea, s-au degradat bunurile casnice din imobil, pagubele fiind estimate la 10.000 lei.

Rezultatul primelor cercetări indică faptul că incendiul s-a produs din cauza folosirii intenţionate a sursei de aprindere, respectiv chibrit, de către proprietar, pentru a genera incendiu.

Pompierii au salvat locuinţa şi apartamentele învecinate, în valoare de aproximativ 500.000 lei.
Proprietarul, P. C., în vârstă de 46 ani, a decedat prin asfixiere.


Intră acum și în grupul de