Primarul Ion Lungu anunță măsurile care vor fi luate în municipiu pe perioada stării de alertă și cere sucevenilor să respecte regulile legate de limitarea răspândirii noului coronavirus


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că s-au stabilit măsuri care vor fi luate în municipiu în perioada stării de alertă și că este convins că se va ridica măsura carantinării.

Lungu a spus într-un mesaj video că, în cursul zilei de luni, Comitetul Județean pentru Situații Speciale de Urgență a aprobat, la propunerea președintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, vicepreședinte al acestui for din care primarii nu fac parte și sunt doar invitați, să se întocmească documentația care să fie transmisă la București în vederea ridicării carantinei.

El a mulțumit președintelui Gheorghe Flutur care s-a implicat foarte mult alături de DSP Suceava care a făcut evaluarea situației din fiecare localitate din județ și care a fost trimisă la București.

„Documentația este la INSP de unde se așteaptă un aviz. Am avut o discuție și în această dimineață cu ministrul Sănătății să ne sprijine să luăm acel aviz și în Comitetul Național pentru Situații de Urgență să se ridice carantina la Suceava. Eu sper că se va întâmpla acest lucru”, a spus primarul.

Ion Lungu a anunțat că sunt pregătite deja măsurile pentru starea de alertă care se va institui după încetarea stăririi de urgență.

El a spus că au fost stabilite reguli privind accesul în instituțiile publice, în unitățile de învățământ, în piețe, în bazar și în ceea ce privește desfășurarea transportului public.

Lungu a arătat că în ceea ce privește accesul în Primărie s-au achiziționat termometre non-contact și tuneluri de dezinfecție și a adăugat că la fel se va proceda și la unitățile de învățământ fiind cumpărate 25 de termometre non-contact ce vor fi distribuite școlilor gimnaziale și licee și sunt în licitație 25 de tuneluri de dezinfecție care vor ajunge până la 1 iunie astfel încât să fie montate pentru că din 2 iunie vor veni elevii care se pregătesc pentru examenele naționale

Primarul a mai spus că în piețe se va purta obligatoriu mască și se va lua temperatura persoanelor cu termometre non contact și că la fel se va proceda și la bazar.

„Administratorii piețelor și bazarului sunt obligați să ia temperatura la intrare și să urmărească păstrarea distanțării fizice”, a spus Lungu.

El a mai anunțat că începând de joi va fi scos tot parcul auto al TPL pe traseu și că intrarea în autobuz se va face doar pe ușa din față și călătorii vor sta doar pe un rând de scaune.

„Să respectăm în continuare regulile legate de coronavirus, cele legate de igiena personală, să ne spălăm pe mâini, să purtăm mască, să respectăm distanțarea socială, să facem tot ce depinde de noi să nu mai crească numărul de cazuri din orașul nostru, să nu mai fim oaia neagră a României așa cum s-a întâmplat în ultima perioadă”, a spus Lungu.

El a făcut un apel de suflet către suceveni și la responsabilitatea fiecăruia dintre ei.

„Eu sper că se va ridica carantina și vom intra într-o situație normală cât mai repede în orașul nostru”, a spus Lungu.


Intră acum și în grupul de