Informare meteo de intensificări ale vântului și instabilitate atmosferică de miercuri seara până joi seara. Pentru jumătatea vestică a județului Suceava a fost emis cod galben de vânt puternic

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo de intensificări ale vântului și de manifestări de instabilitate atmosferică.

Informarea meteo este valabilă în perioada 13 mai, ora 23:00 până în 14 mai, ora 23:00

În intervalul menționat, vântul se va intensifica treptat, la început în regiunile vestice și nord-vestice, apoi și în cele centrale, estice și sud-estice, unde rafalele vor depăși, în general, 50…55 km/h.

Pe parcursul zilei de joi (14 mai) și la începutul nopții, local și temporar vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică accentuată. Se vor semnala vijelii, averse ce pot avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice și izolat grindină. Punctiform cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp.

ANM a emis și o avertizare cod galben pentru intervalul 14 mai, ora 06:00 – 14 mai, ora 23:00 de intensificări ale vântului în jumătatea vestică a județului Suceava.

Potrivit ANM, în sudul Banatului, nordul Crișanei, în Maramureș și Transilvania, precum și în nord-estul Munteniei și nordul Dobrogei, local și temporar vor fi intensificări ale vântului cu viteze ce vor depăși în general 55…65 km/h.

La munte vor fi rafale de 60…80 km/h, iar în zona înaltă, vântul va sufla tare, cu peste 90…100 km.

loading...