Decizie așteptată! S-a ridicat carantina pentru municipiul Suceava și localitățile limitrofe prin Ordonanța militară 12


Intră acum și în grupul de

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat, miercuri seara, ridicarea carantinei instituite pentru municipiul Suceava și cele opt localități limitrofe.

Comitetul Național pentri Situații Speciale de Urgență a aprobat hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență de ridicare a carantinei din zona municipiului Suceava bazată în special pe propunerea Direcției de Sănătate Publică Suceava  susținută de argumente tehnice de specialitate și medicale, de natură epidemiologică, care evidențiază trendul pozitiv al evoluției infecțiilor cu COVID -19 în județul Suceava în perioada 26.04.2020- 11.05.2020.

Hotărârea CJSU Suceava indicată și propunerea D.S.P. Suceava a fost înaintată Institutului Național de Sănătate Publică spre avizare, și autorităților centrale spre analiză, în vederea adoptării unei măsuri.

Prefectura Suceava a anunțat, miercuri, că în județul Suceava erau în evoluție, miercuri, 620 de cazuri de Covid-19, cu 43 mai puține decât marți, când se înregistrau 663 de cazuri

Ordonanță militară 12 din 13 mai 2020:

Art.1 – (1) Se ridică măsura de carantinare în municipiul Suceava și în zona limitrofă formată din următoarele opt comune: Adâncata, Salcea, Ipotești, Bosanci, Moara, Șcheia, Pătrăuți și Mitocu Dragomirnei.

(2) Măsura se aplică începând cu data publicării prezentei ordonanțe militare în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Art.2 – (1) Prezenta ordonanță militară se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

(2) Furnizorii de servicii media audiovizuale au obligația de a informa publicul, prin mesaje difuzate regulat, despre conținutul prezentei ordonanțe militare„, se arată în ordonanța militară 12 din 13 mai 2020.”

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a arătat că vor fi menținute restricții în căminele de bătrâni afectate din județ.

Nu trebuie să uităm că mai avem focare în căminele de bătrâni și chiar în colectivele de personal medical, astfel că acolo unde există focare se vor menține restricțiile”, a spus ministrul.


Intră acum și în grupul de