Lovitură de teatru la Bucureşti: Marius Vătavu, schimbat din funcţia de şef al Poştei Române


Intră acum și în grupul de

Suceveanul Marius Vătavu, membru de vază al Organizaţiei Judeţene Suceava a PD-L a fost schimbat din funcţia de director general al Companiei Naţionale POŞTA ROMÂNĂ, una dintre cele mai mari unităţi bugetare din România, şi înlocuit cu fostul său director general-adjunct, pe probleme economice, Tudor Bohîlţeanu.

Surse bine informate de la Bucureşti au confirmat marţi demiterea lui Vătavu care a survenit, surprinzător sau nu, luni seara, după şedinţa Biroului Permanent Naţional al PD-L. De altfel Marius Vatavu nici nu este în ţară, el se află în Italia şi la momentul schimbării nu era prezent, şedinţa de Consiliu de Administraţie (al cărei preşedinte era) al CN Poşta Română SA ţinându-se fără ştirea lui, doar în prezenţa ministrului comunicaţiilor, în subodinea directă căreia se află.

Demiterea suceveanului a fost efectuată, de ministrul comunicaţiilor, Gabriel Sandu şi el membru al PD-L, motiv pentru care speculaţiile pe seama deciziei sunt tot mai dese în condiţiile în care Vatavu era „omul lui Gheorghe Flutur” iar acesta din urmă este vicepreşedinte la nivel naţional al PD-L şi şeful de campanei prezidenţială a partidului pe zona Moldova. Deci un nume peste care cu greu îţi poţi permite să treci în momentul de faţă.

De ce a fost schimbat Vatavu? Pe cine şi mai ales ce a deranjat el?

Schimbarea lui Marius Vatavu nu este întâmplătoare şi nici pe departe nu are vreo legătură cu exerciţiul financiar al Companiei Poşta Română. Ani la rândul CN Poşta Română SA, a fost subiectul unor scandaluri de presă legate de o serie de contracte pe care foţtii directori le-au încheiat.

Odată cu venirea în fruntea companiei a lui Vatavu lucrurile au început săs e aşeze pe un făgaş al normalităţii şi chiar al eficientizării muncii şi dobândirii de profit. Se pare însă că Marius Vatavu a „călcat” pe coadă pe cineva cu interese financiare mari în CN şi că soluţia demiteri sale pe nepusă masă a fost singura acceptată. Faptul că Marius Vatavu era plecat din ţară şi că nu vrea să răspundă la întrebările legate de demiterea sa ridică încă o serie întreagă de întrebări.


Intră acum și în grupul de