Lucian Harşovschi, pregătit teoretic pentru organizarea de campanii electorale


Intră acum și în grupul de

„Campania electorală”, aceasta a fost tema seminarului cu numărul 5 al Şcolii Naţionale de Comunicare Politică a Organizaţiei de Tineret PD-L (OT PD-L), la care participă 24 de tineri democrat-liberali din toată ţara, selectaţi la începutul acestui an. Seminarul s-a desfăşurat în perioada 18-20 septembrie a.c., la Focşani şi a avut ca scop principal cunoaşterea regulilor conceperii strategice a unei campanii electorale.

Potrivit declaraţiilor preşedintelui Organizaţiei Municipale de Tineret PD-L Suceava, Lucian Harşovschi, care a participat la seminar, tema acestui modul a plecat de la următoarea întrebare: „Ce sunt campaniile electorale?”. „Campaniile electorale încheiate recent au demonstrat ca între politicieni şi alegători este o mare prăpastie. Comunicarea politică în România este încă la început dacă ne luăm după numărul mare de români care aleg să nu se prezinte la vot. De aceea credem cu atât mai mult că în politica actuală este nevoie de o şcoală de comunicare”, a adăugat Lucian Harşovschi.

Etapele unei campanii electorale, importanţa strategiei de comunicare şi rolul pe care îl are mass- media într-o campanie, au fost principalele subiecte dezbătute la acest seminar.

Printre liderii politici prezenţi la Focşani, la Şcoala de Comunicare, s-au numărat: Roberta Anastase- preşedinte Camera Deputaţilor, Mircea Toader – liderul de grup al PD-L din Camera Deputaţilor, Maria Parcalabescu – secretar de stat IMM-uri, deputat Alin Trăsculescu – preşedinte PD-L Vrancea şi Răzvan Mustea – deputat de Focşani.

Cadrul desfăşurării acestei întâlniri, dedicate dialogului cu liderii democrat-liberali, a dat ocazia tinerilor participanţi să abordeze direct problemele pe care le presupune o campanie electorală.

Lucian Harşovschi, preşedintele Organizaţiei Municipale de Tineret PD-L Suceava, a mai spus că programul acestei şcoli are ca scop formarea celor mai buni specialişti în domeniul politic, pentru a dezvolta un mediu dinamic şi competitiv pe scena politică. Potrivit acestuia, parcurgerea acestor teme le va permite cursanţilor să acumuleze experienţă în domeniul politic, care îi va ajuta să evolueze şi să treacă la un nivel superior, o dată cu fiecare curs la care au participat.

Până acum s-au mai desfăşurat patru seminarii, la Bucureşti, Braşov şi Eforie Nord, care au avut următoarele teme: “Doctrine politice”, “Organizarea partidelor”, “Teamworking” şi “Leadership”. Mai mult, în luna decembrie, urmează să se desfăşoare, la Sibiu, ultimele două module din cadrul acestui proiect, care au următoarele teme: “Retorica şi tehnicile de oratorie” şi “Relaţia cu mass-media”.


Intră acum și în grupul de