Trei firme amendate pentru că aveau carne de cal în carnea tocată


Intră acum și în grupul de

O a treia firmă a fost depistată săptămâna trecută că avea carne de cal în carnea tocată expusă la comercializare. Potrivit directorului DSVSA Suceava, Petrea Dulgheru, pe data de 14.09.2009 „s-a identificat carne de cal în produsul carne tocată care se vindea într-un magazin din oraşul Siret, produsă de SC Agrocarm Company SRL Botoşani”. Petrea Dulgheru precizează că agentul economic SC Fadim Com SRL a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.200 lei.

„Prioritatea în activitatea DSVSA Suceava este controlul privind respectarea normelor sanitar veterinare în ce priveşte calitatea, salubritatea, precum şi respectarea reţetelor de fabricare privind compoziţia produselor de origine animală şi non-animală în scopul garantării siguranţei alimentare şi sănătăţii publice. În urma controalelor efectuate privind analizele de laborator pentru determinarea speciei de provenienţă a cărnii din produsele alimentare, informăm opinia publică că s-au efectuat un număr de 63 analize de la 61 unităţi şi două persoane fizice”, declară şeful DSVSA Suceava.

Acesta a reamintit că pe 25 mai „s-a identificat carne de cal în pastă de mici, care se vindea în piaţa din comuna Vereşti, produsă de PF Maluş Romică din judeţul Botoşani”. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 lei.
Un alt caz s-a înregistrat pe data de 27 august, când s-a identificat carne de cal în produsul carne tocată care se vindea într-un magazin din oraşul Liteni, produsă de SC TC Affaires SRL, Piteşti, judeţul Argeş. Agentul economic SC Mavili Com SRL a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 lei.

Cât priveşte persoanele fizice, acestea au cumpărat în data de 03.09.2009, respectiv 07.09.2009 carne „de ocazie” din portbagajele unor maşini, la un preţ foarte mic faţă de preţul cărnii de bovine. La analize s-a dovedit că au cumpărat numai carne de cal neexaminată sanitar veterinar.

Petrea Dulgheru menţionează că acţiunea continuă, iar „măsurile sanitar veterinare vor fi drastice, mergând până la încetarea activităţii.


Intră acum și în grupul de