Președintele Gheorghe Flutur anunță că SJU Suceava se pregătește pentru ca spitalul nou să devină non-Covid-19 și pentru reluarea activității Ambulatoriului de specialitate: Se reiau și lucrările la investițiile aflate în derulare


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, joi, după discuții cu conducerea interimară a Spitalului Județean Suceava că se pregătesc condițiile pentru ca spitalul nou să redevină non-Covid-19 și pentru reluarea activității Ambulatoriului Integrat de Specialitate.

„Am discutat cu conducerea Spitalului Județean de Urgență ,,Sfântul Ioan cel Nou” Suceava despre prioritățile lor, analizate de ei și în ultima întrunire a Consiliului de Administrație. Am dorit să vedem care sunt nevoile lor pentru a le asigura de îndată sprijin financiar”, a spus Flutur

El a arătat că urmează să se înființeze o Unitate de Terapie Intensivă în imediata apropiere a Secție de Boli Infecțioase.

„Unitatea va fi dotată cu 20 de paturi, unitate CT pentru COVID, laborator de analize. Foarte important, este că existența acestei unități va permite ca, odată cu scăderea sub 150 a numărului de pacienți COVID internați în Spitalul Județean, să putem asigura spitalizarea doar în pavilioanele de la spitalul vechi, urmând ca Spitalul nou să redevină non-COVID”, a spus Flutur.

El a adăugat că sunt în continuare vești bune de la Spitalul Județean Suceava privind numărul de pacienți vindecați.

„Astfel, de ieri până astăzi dimineață, au fost externați 25 pacienți, la această dată mai fiind internați 421 bolnavi COVID”, a spus președintele CJ Suceava.

El a arătat că este nevoie, pentru pacienții  non-COVID, de o stație de osmoză inversă pentru dializă.

De asemenea, Flutur a spus că managementul spitalului a rezolvat și problema privind medicul epidemiolog.

„Se lucrează la amenajarea condițiilor necesare și, în scurt timp, se va putea relua activitate în Ambulatoriul integrat”, a spus Flutur.

Totodată, el a anunțat că se reiau lucrările la investițiile aflate în derulare la Spitalul Județean Suceava și că deja se lucrează la clădirea noului bloc operator.


Intră acum și în grupul de