Peste 800 de elemente de muniție neexplodată din primul război mondial, multe în stare de funcționare, găsite în localitatea Neagra au fost distruse de pirotehniștii suceveni


Intră acum și în grupul de

Pirotehniștii ISU Suceava au distrus, pe parcursul a trei zile, 836 de elemente de muniție neexplodate care provenea din primul război mondial găsite pe raza localității sucevene Neagra.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, slt Alin Găleată, Grupa Pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava a efectuat în perioada 11-13 mai misiuni de asanare și distrugere a muniției neexplodate pe raza localității Neagra din orașul Broșteni.

Găleată a menționat că pirotehniştii suceveni au fost sprijiniţi de către polițiști și jandarmi, precum şi de lucrătorii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă al orașului Broșteni.

El a menționat că elementele de muniţie proveneau din Primul Război Mondial, unele dintre ele fiind în perfectă stare de funcţionare, şi au fost găsite pe raza localității Neagra, în zona Ortoaia.

Distrugerea acestora s-a executat prin explozie, folosindu-se procedeul electric, dublat de un procedeu pirotehnic de siguranţă.

Găleată a mai spus că pe parcursul celor trei zile, au fost asanate și distruse 836 de elemente de muniţie, majoritatea proiectile explozive de artilerie, de diferite calibre.

În urma distrugerii nu au rezultat victime, pagube materiale sau accidente ecologice, misiunea pirotehniştilor încheindu-se cu succes, a precizat sursa citată.


Intră acum și în grupul de