Managerul SJU Suceava, Anatolii Buzdugan: Numărul pacienților Covid-19 din SJU Suceava se menține pe un platou, dar a scăzut numărul cazurilor grave și medii și a crescut cel de asimptomatici


Intră acum și în grupul de

Managerul interimar al SJU Suceava Anatolii Buzdugan a declarat, vineri, în conferință de presă, că situația din unitatea spitalicească este pe un trend descendent al cazurilor grave și medii de Covid-19 internate în spital.

„Ne aflăm pe un platou care este în jurul cifrei de 400 de pacienți internați cu Covid-19”, a spus Buzdugan.

El a menționat că în spital sunt internați 632 de pacienți internați din care 451 cu Covid-19 și că este o tendință care s-a menținut pe parcursul ultimei săptămâni.

Potrivit acestuia, numărul pacienților externați a fost peste cel al numărului de pacienți internați, cu excepția de zilei de joi și din cauza intenărilor celor 31 de călugări, din care 29 sunt asimptomatici și doi cu forme ușoare ale bolii.

Spitalul Județean Suceava- conferința de presa la intrarea principala !!

Gepostet von NewsBucovina.ro am Freitag, 15. Mai 2020

Buzdugan a precizat că a crescut și numărul pacienților asimptomatici în ultimele zile și se menține numărul celor cu forme medii și grave.

Directorul medical Valeriu Gavrilovici a declarat că în SJU Suceava din cei 451 de pacienți Covid-19 erau, dimineața, internați, 101 pacienți asimptomatici

În ATI sunt 21 de pacienți din care opt ventilați mecanic, toți având comorbidități.

El a arătat că, din păcate, mortalitatea pacienților care sunt ventilați mecanic este de circa 90 la sută.


Intră acum și în grupul de