VIDEO// Florin Hrebenciuc și Dorel Guliciuc cer anchetă privind raportarea a 736 de cazuri de suceveni infectați cu noul coronavirus care nu mai sunt de găsit: Am fost Lombardia României din cauza unei greșeli din pix


Intră acum și în grupul de

Secretarul general adjunct al PMP Suceava, Florin Hrebenciuc și consilierul județean PNL Dorel Guliciuc, au apreciat, vineri, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că se impune anchetă care să stabilească modul în care 736 de cazuri de suceveni raportați infectați cu noul coronavirus nu se regăsesc nici între vindecați, nici între cazurile active și nici între decedați.

Eu sper ca procurorii să se sesizeze și să începem să căutăm cei 736 de dispăruți. Nu se poate ca în anul 2020, 736 de oameni declarați infectați cu Covid-19 să nu se regăsească nici în numărul de persoane vindecate, nici în cele bolnave, nici în rândul decedaților. Așa ceva nu este posibil”, a spus Florin Hrebenciuc.

El a spus că Suceava a fost închisă din cauza unui număr de pacienți infectați, iar acel număr a fost ridicat artificial.

Lipsesc 736 de oameni declarați infectați despre care nu se știe nimic. Procuratura trebuie să se sesizeze, iar organele trebuie să-și facă treaba.Procurorii trebuie să se autosesizeze. Când vezi că lipsesc 736 de persoane trebuie să te autosesizezi”, a spus Hrebenciuc.

El s-a întrebat dacă în numărul de persoane infectate cu noul coronavirus de la data la care a fost instituită carantina erau și cele 736 de persoane care lipsesc se mai impunea carantina Sucevei.

„ Se mai justifica izolarea și carantina?”, a întrebat Hrebenciuc.

El a spus că a citit o declarație a directorului DSP Suceava care spune că este posibil ca fiecare dintre cei responsabili să fi introdus rezultatele pozitive pe tura lui fără să știe dacă acesta este la prima testare sau la retestare.

„Noi am fost Lombardia României din cauza unei greșeli din pix”, a spus Hrebenciuc.  

El a menționat că așteaptă să vorbească medicii din SJU Suceava pentru că în prezent acestora li s-a interzis să comunice public decât prin conducerea spitalului pe perioada stării de urgență și a stării de alertă.

„Până atunci nu vom ști cu adevărat ceea ce a fost acolo”, a spus Hrebenciuc.

La rândul său, consilierul județean PNL Dorel Guliciuc a apreciat că „cifrele sunt bulversante”.

El a spus că 736 de persoane infectate nu se regăsesc, iar peste 600 de suceveni s-au vindecat peste noapte.

Guliciuc crede că este nevoie ca cineva să „scormonească” și să reușească să prezinte adevărata situație din Suceava. 

Consilierul județean consideră că procurorii vor trebui să se autosesizeze și să verifice datele publicate de Grupul de Comunicare Strategică în legătură cu Suceava.

Dorel Guliciuc a spus că se pare că nu a fost suficientă povestea cu medalia retrasă de la Spitalul județean și că nu a fost suficient că Suceava a ajuns Lombardia României.

Acum am aflat că toată povestea a fost inventată, bănuiesc că aveau nevoie la nivel național de un țap ispășitor”, a apreciat Guliciuc.

Dorel Guliciuc a mai declarat că ar trebui ca prefectul județului Suceava ar trebui să facă publice toate datele și să prezinte lucrurile exact cum s-au întâmplat.

„Trebuie ca prefectul să aibă curajul să spună și să-și asume pentru că acum este nevoie de comunicare pentru că adevărul trebuie să iasă la iveală. Altfel, vom rămâne cu această pată absolut nemeritată”, a spus Dorel Guliciuc.


Intră acum și în grupul de