Directorul medical al SJU Suceava: Ambulatoriul Integrat de Specialitate rămâne închis luna aceasta și probabil o mare parte din luna iunie


Intră acum și în grupul de

Directorul medical al SJU Suceava, dr. Valeriu Gavrilovici, a declarat că încă nu se poate deschide Ambulatoriul Integrat de Specialitate întrucât SJU Suceava este spital Covid.

„Fiind spital Covid nu putem să deschidem ambulatoriul de specialitate care rămâne în continuare închis. Nu sunt internări cronice. Abia când conform scenariului patru, ne vom apropia de un normal ante-pandemic vom putea să luăm în considerare revenirea la toate activitățile de bază pe care le desfășoară spitalul”, a spus Gavrilovici.

El a arătat că luna aceasta și, probabil, o mare parte din luna iunie, este exclus să fie deschis ambulatoriul în condiții de evoluție favorabile.

Gavrilovici a spus că sălile de operație sunt deschise pentru urgențe.

„ S-au operat și urgențe Covid și urgențe non-Covid, dar în număr redus”, a declarat directorul medical. El a menționat că cele mai multe intervenții le fac cei de la Obstetrică, respectiv cezariene, care trebuie rezolvate.

Spitalul Județean Suceava- conferința de presa la intrarea principala !!

Gepostet von NewsBucovina.ro am Freitag, 15. Mai 2020

Gavrilovici a menționat că pe acest sector de activitate adresabilitatea a crescut încet, dar constant.

„Sunt foarte multe viitoare mămici care sunt informate că este risc de contaminare Covid și își asumă acest lucru”, a spus Gavrilovici.

El a mai spus că pentru a se putea redeschide cardiologia intervențională sunt două elemente esențiale: circuite care să permită separarea fluxurilor arătând că încă nu este cazul, iar dacă se optează pentru intervenții doar la pacienții Covid supravegherea lor  post-procedurală nu poate fi asigurată deoarece cei din ATI sunt ocupați cu cazurile grave de Covid.

„Este o realitate dureroasă pe care nu știm încă cum să o remediem”, a spus directorul medical.


Intră acum și în grupul de