Acasă Actualitate Blue Air reincepe operarea pe aeroportul din Suceava

Blue Air reincepe operarea pe aeroportul din Suceava


Intră acum și în grupul de

Blue Air, singura companie de smart flying cu capital 100% privat românesc, reîncepe operarea din 1 octombrie pe aeroportul internaţional “Ştefan cel Mare” Suceava. Anunţul a fost făcut joi de preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, cu precizarea că pe lângă destinaţiile Viena şi Veneţia, va fi introdusă şi cursa pe ruta Suceava – Roma (Fiumicino).

Potrivit şefului administraţiei judeţene, Blue Air va relua, de la 1 octombrie, cursele de pe Aeroportul Suceava, fiind programate câte două zboruri pe săptămână spre Viena, Veneţia şi Roma, cu escală la Baia Mare.



Astfel, luni şi vineri vor exista curse cu plecare la ora 10 din Suceava spre Viena şi cu plecare din Viena de la ora 12, miercuri şi joi, vor fi curse spre Veneţia, cu plecare de pe aeroportul din Suceava la ora 8.40 şi de pe aeroportul din Veneţia la 11.25, iar marţi şi sâmbătă vor zbura cursele spre Roma, cu plecare la ora 8.30 de pe aeroportul din Suceava şi de la ora 11.40 de pe aeroportul din Roma.

Cursele vor fi operate cu aparate SAAB 340 achiziţionate de compania aeriană.

Flutur a mai menţionat că autorităţile sucevene vor efectua în cursul lunii octombrie şi reparaţii la pista de aterizare-decolare a aeroportului, urmând să fie înlocuite 80 de dale din beton în zona de aterizare, la capăt de pistă. El a arătat că în aceste condiţii lungimea pistei va fi redusă pe perioada lucrărilor, ce ar urma să fie finalizate la 15 noiembrie, de la 1800 de metri la 1400.

Blue Air a sistat din 16 septembrie cursele de pe Aeroportul din Suceava, iar reprezentanţii companiei menţionau că motivaţia este gradul mic de încărcare şi imposibilitatea de a opera cu aeronave de tip Boeing, dar şi lipsa unei cisterne pentru alimentare combustibil, astfel încât să poată consolida operarea în regiune.

Blue Air a început să opereze de pe Aeroportul Suceava din 15 iunie 2009, având curse zilnice spre Cluj Napoca şi de trei ori pe săptămână spre Viena şi spre Veneţia.

Pe aeroportul sucevean operează în continuare companiile Tarom şi Carpatair.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version