Inițiativa „Sprijin Suceava” — primul Call Center județean dedicat sucevenilor care vor să afle informații sigure despre Covid-19 și despre alte inițiative civice existente rămâne în funcțiune și după data de 15 mai


Intră acum și în grupul de

Din data de 15 aprilie 2020, numărul de telefon 0371 237 427 stă la dispoziția cetățenilor județului Suceava care au nevoie de informații oficiale și sigure despre epidemia de coronavirus și despre măsurile de combatere a acesteia, precum și despre inițiativele care vin în sprijinul celor afectați – direct sau indirect – de această epidemie. Inițiativa „Sprijin Suceava” numără deja 14 membri voluntari și este deschisă tuturor celor care doresc să contribuie la informarea corectă a sucevenilor și la ajutorarea concretă a celor aflați în situații dificile din cauza Covid-19.

„Sprijin Suceava” un răspuns umanitar local la situația cauzată de noul coronavirus în județul Suceava

Inițiativa „Sprijin Suceava” s-a născut din dorința unor suceveni activi și implicați de a contribui în mod coordonat și organizat la combaterea epidemiei de coronavirus în județul Suceava. Principalul lor obiectiv este informarea corectă și în timp real a cetățenilor care accesează pagina https://sprijinsv.eu sau sună la numărul de telefon 0371 237 427 pentru a afla informații despre Covid-19 și despre alte inițiative locale de ajutorare a celor afectați de Covid-19. Operatorii call center-ului le stau la dispoziție celor interesați cu date oficiale din plan local și național, dar și cu informații despre situația internațională.

„În vremuri de criză, putem deveni mai puternici doar dacă ne susținem reciproc și acționăm responsabil în spiritul binelui general, pentru întreaga comunitate”.

Acesta este și motto-ul celor care au pus la cale inițiativa „Sprijin Suceava”. Prin eforturile individuale de informare pro bono a sucevenilor din surse oficiale și sigure cu privire la Covid-19, membrii inițiativei oferă un suport concret și necesar cetățenilor și autorităților în lupta cu noul coronavirus, alăturându-se și susținând astfel numeroasele inițiative civice legate de Covid-19 care se desfășoară în acest moment.


Intră acum și în grupul de