La Spitalul Județean Suceava pontajul nu se mai face electronic, dar a rămas supravegherea video la intrări


Intră acum și în grupul de

Directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Suceava, dr. Valeriu Gavrilovici, a declarat, vineri, că pontajul personalului unității spitalicești nu se mai face electronic, ci în condică de prezență.

„S-a renunțat încă dinaintea venirii militarilor la sistemul de pontaj electronic”, a spus Gavrilovici.

El a arătat că acest pontaj electronic era considerat la acea vreme, din punct de vedere epidemiologic, ca fiind o sursă de contaminare prin tastarea apartelor.

„În momentul în care se scana cardul de acces trebuia tastat un cod”, a spus directorul medical care a explicat că prin atingerea acelor taste se putea realiza contaminarea pentru că la acea vreme nu erau stabilite clar circuitele epidemiologice și nu era clar dacă se poartă sau nu mănuși.

Spitalul Județean Suceava- conferința de presa la intrarea principala !!

Gepostet von NewsBucovina.ro am Freitag, 15. Mai 2020

„Epidemiologii au spus că nu este corect să menținem pontaj electronic. Nu avem încă motiv să revenim. Pontajul se face în două condici, în vestiarul de schimb și o condică în secția de lucru”, a spus directorul medical.

Managerul interimar al SJU Suceava, Anatolii Buzdugan, a precizat că se menține supravegherea video.

„Supravegherea video funcționează în continuare. Sunt supravegheate toate intrările și toate spațiile unde se face echiparea și dezechiparea. Sistemul funcționează”, a spus Buzdugan.


Intră acum și în grupul de