DSP Suceava: La Spitalul Municipal Rădăuți au fost depistate pozitiv la SARS-CoV-2 un număr de 28 de cadre medicale

Directorul executiv al DSP Suceava, Elena Manuela Trifan, a prezentat, luni, situația existentă la Spitalul Municipal Rădăuți unde mai multe cadre medicale sunt infectate cu noul coronavirus.

Astfel, într-un comunicat de presă de arată că în contextul apariției unui caz pozitiv în rândul personalului medical la Spitalul Municipal „Sf. Doctori Cosma și Damian” Rădăuți, DSP Suceava a procedat conform metodologiei INSP la testarea „personalului sanitar asimptomatic, contact direct cu caz confirmat în a VI-a și a VII-a zi de la ultimul contact posibil infectant”.

Potrivit sursei citate, în zilele de 15.05.2020 și 16.05.2020, au fost testate 122 de cadre medicale, iar în cursul zilei de azi, 18.05.2020 au fost primite rezultatele, 28 de cadre medicale fiind depistate pozitive.

Toate aceste persoane au fost internate în Secția de boli infecțioase a Spitalului Municipal „Sf. Doctori Cosma și Damian” Rădăuți.

„Conducerea spitalului a comunicat Direcției de Sănătate Publică Suceava modificarea graficului de gărzi și ture astfel încât activitatea pe secții să nu fie afectată. Totodată spitalul va informa DSP Suceava dacă vor apărea orice modificări în starea de sănătate a personalului activ prin creșterea vigilenței în efectuarea triajului epidemiologic zilnic”, se arată în comunicatul DSP Suceava.

loading...