Directorul DSP Suceava: Datele privind numărul cazurilor active de Covid-19 se modifică zilnic. Important este ca cetățenii să cunoască procentul vindecaților care este de 63 la sută

Directorul executiv al DSP Suceava, Elena Manuela Trifan, a transmis, luni, printr-un comunicat de presă că numărul cazurilor confirmate de Covid-19, a deceselor și persoanelor vindecate este raportat zilnic Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Suceava.

„Aceste date sunt în permanență modificare adăugându-se noi confirmați, dar și vindecați, implicit numărul cazurilor active putând varia de la zi la zi”, se arată în comunicat.

Directorul executiv al DSP Suceava consideră că important este procentul pacienților vindecați.

„Important pentru cetățeni este să cunoască că procentul persoanelor vindecate azi 18.05.2020  este de 63% față de 59% în data de 14.05.2020”, spune Trifan.

Ea a subliniat că DSP Suceava actualizează permanent bazele de date și le comunică conform fluxurilor informaționale.

„Raportările la nivel național sunt un cumul de date provenite din mai multe surse: direcții județene de sănătate publică, laboratoare de analize și spitale”, a arătat Trifan.

Ea a explicat  că în contextul zilei de 14.05.2020 când se hotăra situația ieșirii din carantină pentru Suceava, a existat o disfuncție în comunicarea cu presa pe fondul multiplelor solicitări.

„Pentru evitarea pe viitor a situațiilor și declarațiilor confuze, vom redacta periodic comunicate de presă asupra evenimentelor importante asigurând astfel o bună informare a cetățenilor. Situațiile statistice sunt cele raportate de CJCCI și Grupul de Comunicare Strategică”, a conchis Trifan.

loading...