Trei oferte pentru contractul de asistență tehnică pentru cei mai mare proiect cu finanțare europeană al județului Suceava de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată pentru 226.000 de locuitori

Trei ofertanți sunt înscriși pentru contractul de asistență tehnică pentru supervizarea contractelor de lucrări din cadrul proiectului „Dezvoltarea infrastructurii de apa și apă uzată din Județul Suceava în perioada 2014 – 2020”, cel mai mare proiect cu finanțare europeană al județului Suceava la care unitatea contractanta este ACET Suceava.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, marți, că se face încă un pas în implementarea acestui proiect care se adresează unui număr de 226.000 de locuitori, reprezentând circa 30% din populația județului, din 14 localități, respectiv Suceava, Șcheia, Salcea, Fălticeni, Rădăuți, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Vicovu de Sus, Marginea, Siret, Sucevița, Putna, Dolhasca şi Mitocu Dragomirnei.

El a menționat că pe componenta de apă potabilă prin proiect se construiesc trei noi surse de apă la Vicovu de Sus, Marginea și Putna, se reabilitează cinci surse de apă existente, se vor construi cinci rezervoare de apă noi cu capacități între 500 și 3000 de mc, se reabilitează 13 rezervoare, se construiesc 25 de stații de pompare a apei potabile și se vor reabilita alte patru stații existente. În ceea ce privește distribuția apei potabile vor fi montate conducte noi pe o lungime de 295 de kilometri și se vor reabilita 19 kilometri de rețea.

În ceea ce privește apa uzată va fi extinsă rețeaua de conducte cu 321 de kilometri și se vor reabilita 4,6 kilometri.

De asemenea, se vor construi și 107 stații de pompare a apei uzate. Mai mult, prin proiect vor fi construite patru noi stații de epurare la Vicovu de Sus, Marginea, Putna și Dolhasca și se vor reabilita stațiile de epurare de la Suceava, Siret și Câmpulung Moldovenesc. Totodată vor fi construiți și 40 de kilometri de rețele de refulare a apei uzate spre râuri.

„Prin implementarea acestui proiect va crește considerabil gradul de conectare a populației județului Suceava la rețelele de apă şi canalizare, fiind un pas important și în creșterea nivelului de confort al  sucevenilor”, a conchis Gheorghe Flutur.

loading...