Lucian Harșovschi: Legal, Șcheia face parte din zona metropolitană Suceava, dar nu din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană Suceava”


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a declarat, marți, că legal, comuna Șcheia face parte din Zona Metropolitană Suceava, arătând că aceasta nu trebuie confundată cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană Suceava”.

Lucian Harșovschi a subliniat că potrivit Legii 351/2001 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului naţional, zona metropolitană  ”cuprinde teritoriul administrativ al oraşului centru polarizator şi al unităţilor administrativ-teritoriale cuprinse în zona de navetism a acestuia, la distanţe de până la 30 km, care respectă condiţia de contiguitate spaţială şi în cadrul căruia s-au dezvoltat relaţii de cooperare pe multiple planuri”.  

El a explicat că o zonă metropolitană există independent de oraşul în jurului căruia gravitează, fără a avea personalitate juridică.

Prefectura Suceava a reiterat, marți, că în zona metropolitană (constituită din localitățile care au aderat la această structură) formată din municipiul Suceava, orașul Salcea și comunele: Adânca, Bosanci, Ipoteşti, Mitocu Dragomirnei, Moara, Pătrăuţi, Vereşti, Siminicea, Stroieşti, Dumbrăveni, Udeşti, Hânţeşti și Dărmăneşti se poate circula fără declarație pe propria răspundere.

Prefectura Suceava a transmis în 17 mai că locuitorii Zonei Metropolitane Suceava pot circula în interiorul acestei zone fără declarația pe propria răspundere pe perioada stării de alertă.

E plin Facebook-ul de informații potrivit cărora localitatea Șcheia nu se află în zona metropolitană și că sucevenii…

Gepostet von Lucian Harșovschi am Dienstag, 19. Mai 2020

Intră acum și în grupul de