Ion Lungu: IPS Pimen a fost un bucovinean deosebit, iar faptele pe care le-a făcut pentru Bucovina vor rămâne în istorie. Este o zi tristă pentru Suceava, pentru Bucovina pentru Biserica Ortodoxă


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, și-a exprimat, miercuri, regretul profund la trecerea la cele veșnice a IPS Pimen Suceveanul despre care a spus că i-a fost ca un tată și cu care se sfătuia destul de des.

„Astăzi este o zi tristă pentru orașul nostru, astăzi este o zi tristă pentru Bucovina, astăzi este o zi tristă pentru Biserica Ortodoxă având în vedere că în această noapte Bunul Păstor, Părintele Sufletesc al Bucovinei, Părintele Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a decedat după o lună de suferință la Spitalul „Matei Balș” din București”, a spus Ion Lungu.

Primarul a spus că IPS Pimen Suceveanul a fost un om deosebit.

„A fost în slujba Bisericii Ortodoxe peste 69 de ani, o viață de om. A fost un bucovinean deosebit deși spunea că este un venetic. Nu, Prea Sfinția Voastră! Ați fost un bucovinean deosebit și ați făcut lucruri deosebite pentru Bucovina și pentru Suceava”, a spus Lungu.

Primarul a arătat că în 30 de ani de când a fost ierarhul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților au fost construite în județul Suceava peste o sută de locașuri de cult.

„Și în orașul nostru, datorită bunei colaborări cu dumnealui- mi-a fost ca un tată, ne sfătuiam des- s-au construit în acești 30 de ani 20 de biserici și o catedrală cu care să ne mândrim, este cea mai mare din România după cea a Mântuirii Neamului din București”, a spus Lungu.

El este convins că ceea ce a făcut IPS Pimen pentru Bucovina va rămâne în istorie.

Vor rămâne aceste fapte și vor fi scrise în istorie. Sigur, aceste lucruri nu se vor mai repeta devreme”, a apreciat Ion Lungu.  


Intră acum și în grupul de