VIDEO // Primarul Sucevei, Ion Lungu, anunță că Ministerul de Interne va clarifica situația comunei Șcheia ca fiind încadrată, geografic, în Zona Metropolitană Suceava: Este o anomalie care trebuie corectată cât mai repede


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că situația legată de apartenența comunei Șcheia la Zona Metropolitană Suceava trebuie clarificată cât mai repede pentru că este o anomalie ca suceveni să fie nevoiți să completeze declarații de propria răspundere dacă merg în oraș.

„Din punctul meu de vedere nu este nevoie de completarea declarațiilor pe propria răspundere în cadrul Zonei Metropolitane”, a spus Lungu care a arătat că chiar dacă nu a aderat la Zona Metropolitană Suceava, din punct de vedere geografic este în această zonă.

„Aici nu se discută situația juridică a zonei metropolitane”, a spus Lungu.

Primarul a comparat situația cu cazul României care făcea parte din Europa și înainte de a deveni membru al UE.

El a arătat că s-a adresat Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și că vicepreședintele acestui organism, Gheorghe Flutur, s-a adresat ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, care urmează să clarifice în cursul zilei de astăzi situația.

„Nu este normal ca cetățenii din comuna Șcheia să completeze declarația pe propria răspundere”, a spus primarul Sucevei.

El a apreciat ca o anomalie situația pentru că, de exemplu, cei din comuna Stroiești pot veni în Suceava fără declarație, dar trebuie să o completeze când intră pe teritoriul comunei Șcheia.

O altă anomalie care se întâmplă în orașul nostru, că cetățenii din cartierul Obcini ar trebui să completeze o declarație pe propria răspundere pentru a merge la un magazin. Eu sper să se corecteze cât mai curând posibil această anomalie și nu vreau să ajungem de râsul lumii cum am mai fost în anumite situații în ultima perioadă, având în vedere că municipiul Suceava este capitala Zonei Metropolitane și ca să circuli în municipiu îți trebuie declarație pe propria răspundere”, a spus primarul.


Intră acum și în grupul de