Ion Lungu anunță achiziția a 25 de tuneluri de dezinfecție pentru școli și respinge îndoielile exprimate în spațiul public privind eficacitatea acestora sau a acțiunilor de dezinfecție stradală


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că a discutat cu reprezentanții unităților școlare sucevene care vor organiza examene naționale și pregătirea elevilor în perioada 2-12 iunie și că i s-au cerut tuneluri de dezinfecție și că le-a transmis deja cele 25 de termometre non-contact.

El a spus că a fost deja făcută o licitație pentru achiziția celor 25 de tuneluri de dezinfecție care vor fi alocate unităților școlare.

Potrivit primarului, în urma licitației, vor fi livrate până în 31 mai cele 25 de tuneluri de dezinfecție pentru suma de 3600 de lei fiecare, respectiv 90.000 de lei pentru toate.

„Am văzut diferite comentarii și prin presă și comentarii și vreau să vă spun că în ordinul comun pe care l-am primit de la Ministerul Educației și Ministerul Sănătății, la articolul 10 se prevede că unitățile de învățământ în colaborare cu autoritățile locale pot lua și alte măsuri suplimentare de prevenire și combatere a infectării cu SARS-CoV-2 între care instalarea de tuneluri de dezinfecție”, a spus primarul.

El a arătat că a văzut mai multe opinii legate de eficiența acestora, inclusiv a viceprimarului Marian Andronache considerând că acesta nu a avut o abordare corectă.

„Am văzut mai multe puncte de vedere, chiar și la domnul viceprimar Andronache pe care eu îl respect, am văzut anumite îndoieli, dar chiar în cursul zilei de ieri mi-a adus un referat în care cere să montăm un astfel de tunel la Domeniul Public. Nu inventăm noi roata. Inclusiv acțiunile de dezinfecție au fost făcute în toată țara, au fost făcute în toată lumea. Poate acum sunt alte puncte de vedere. Sigur că măsuri de dezinfecție vom mai face în Suceava, este vremea căpușelor, a țânțarilor, a musculițelor. Vom fi puțin mai atenți, dar să aruncăm o anatemă că am stropit degeaba în oraș nu cred că este corect și, mai mult, din partea unui salariat al Primăriei care și dumnealui la Domeniul Public a stropit locurile de joacă cu aceste soluții”, a spus Lungu.

El susține că la reducerea numărul persoanelor infectate din municipiu au contribuit și aceste dezinfecții în spațiul public, domeniul public, la locurile de joacă, spații verzi, casa scării, au avut un rol important.


Intră acum și în grupul de