Costurile Primăriei Suceava cu măsurile de combatere și limitare a răspândirii infecției cu SARS-CoV-2 se ridică la aproape 6 milioane de lei


Intră acum și în grupul de

Primăria Suceava și-a făcut datoria în această perioadă și a cheltuit  legat de măsurile de combatere și limitare a răspândirii infecției cu noul coronavirus suma de 5.803.886,15 lei, a anunțat, miercuri, primarul Ion Lungu.

El a arătat că s-au cumpărat echipamente pentru SJU Suceava care la începutul epidemiei erau foarte greu de procurat, cum este aparatul RT-PCR achiziționat din Coreea de Sud care a fost adus în timp record de o săptămână, fiind un aparat de ultimă generație și care a fost donat SJU Suceava împreună cu 3000 de teste.

Totodată, au fost achiziționate și zece ventilatoare pentru SJU Suceava care au ajuns în în termen de trei săptămâni și a chiar dacă nu au fost folosite în această perioadă contribuie la dotarea secției ATI, a spus primarul.

Mai mult, el a menționat că s-au achiziționat și o mie de combinezoane de protecție pentru personalul SJU Suceava.

Primarul Ion Lungu a arătat că au fost costuri foarte mari cu asigurarea cazării și mesei pentru persoanele în carantină instituționalizată și masă și apă pentru persoane izolate la domiciliu, activitate care continuă și acum.

În această perioadă Primăria Suceava a distribuit și 3000 de pachete alimentare în oraș persoanelor în nevoie.

Cheltuieli au fost și pentru lucrări de dezinfecție pe străzi, locuri de joacă, spații verzi, dar și dezinfecția totală, de două ori, a scărilor de bloc, a spus primarul.

Lungu a subliniat că Primăria Suceava și-a făcut datoria și că suma cheltuită de peste un milion de euro nu poate fi considerată pagubă așa cum susțin unele voci, ci de solidaritate a Primăriei cu Spitalul Județean care este pe teritoriul municipiului.

Primarul a mai declarat că de la partenerii Sucevei din China au fost, Primăria a primit gratuit 22.000 de măști și 2000 de perechi de mănuși de protecție, din care 10.000 de măști au fost donate la spital, iar restul este folosit de angajații primăriei.


Intră acum și în grupul de