Continuă demersurile pentru înființarea asocierii turistice Bucovina, inițiativă lansată de CJ Suceava împreună cu Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei și la care sunt așteptate să adere și celelalte stațiuni din județ


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, s-a întâlnit, miercuri, la Câmpulung Moldovenesc cu primarii localităților-stațiune turistică Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc şi Gura Humorului pentru discuții aplicate despre pașii de făcut pentru înființarea așa numitei stațiunii turistice Bucovina, au unei asocieri de dezvoltare turistică pe principiul instrumentului  Investiţiei Teritoriale Integrate(ITI) care să beneficieze finanțare europeană.

La întâlnire au mai fost prezenți Gheorghe Niță, vicepreședinte CJ Suceava, juriști și responsabili pe domeniul turismului din CJ Suceava și de la cele trei primării. S-a discutat la modul aplicat despre pașii de făcut pentru înființarea stațiunii turistice Bucovina.

În urma discuțiilor s-a convenit înființarea unei comisii comune de lucru care va elabora un material ce va fi trimis la Ministerul Fondurilor Europene și la Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Direcția Generală Turism cu propuneri concrete de finanțare cu fonduri europene a unor Poli de dezvoltare turistică în exercițiul financiar 2021-2027, când ar putea fi disponibili 1 miliard de euro pentru turism.

„Dorim ca acest tip de asociere să fie eligibil pe fonduri europene pe mai multe programe si proiecte. Concret, mă refer la finanțarea infrastructurii de transport public între localitățile – stațiune și în interiorul stațiunilor (cu trenul, de exemplu), pentru investiții în creșterea gradului de confort al turiștilor, pentru diversificarea serviciilor, construirea unor baze de agrement. Prin aceste proiecte ne dorim să punem în valoare atuurile Bucovinei, obiectivele turistice din zonă cum ar fi, de exemplu, Salina Cacica, Herghelia Lucina etc. Ne gândim la amenajarea de trasee pentru drumeții, parcări, campinguri și locuri de campare”, a spus Flutur.

El a adăugat că în documentul menționat vor fi incluse și atuurile Bucovinei de la patrimoniul natural și cultural, așezarea geografică, infrastructura pe turism existentă până la potențialul uman și specificul eminamente turistic al zonei.

„De asemenea, vom susține la autoritățile guvernamentale transformarea unor foste zone miniere în zone turistice și, după ecologizarea lor, să realizăm investiții în turism”, a precizat Flutur.

El subliniat că inițiatorii acestui proiect transmit un mesaj de deschidere pentru această asociere a CJ Suceava, și cu alte localități, cu celelalte stațiuni de interes național sau local din județul Suceava – Sucevița, Pojorâta, Fundu Moldovei, Solca, Poiana Stampei, Dorna Candrenilor sau Cacica.

Flutur a ținut să reamintească faptul că împreună cu orașul Frasin CJ Suceava are în vedere construirea unui Centru de tineret și tabără școlară la Bucșoaia.


Intră acum și în grupul de