Două variante luate în calcul pentru oficierea slujbei de înmormântare a IPS Pimen Suceveanul în condițiile actuale de stare de alertă


Intră acum și în grupul de

Două variante sunt luate în calcul în prezent pentru  oficierea slujbei de înmormântare a IPS Pimen Suceveanul.

Astfel, prima variantă prespune ca începând de miercuri seara sicriul cu trupul neînsuflețit al IPS Pimen Suceveanul să fie depus în biserica Mănăstirii Sf. Ioan cel Nou de la Suceava unde preoții și credincioșii vor putea să aducă un ultim omagiu, cu respectarea măsurilor de protecție.

Accesul va fi realizat controlat astfel încât în biserică să nu fie mai mult de cinci persoane și la maxim doi metri de sicriul sigilat.

Slujba de înmormântare ar urma să fie oficiată sâmbătă pe o scenă din curtea Mănăstirii „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava”.

După această slujbă sicriul va pleca cu o mașină mortuară la Sihăstria Putnei unde se va face punerea în mormânt a sicriului după dorința IPS Pimen.

Varianta a doua prevede că sicriul va fi depus de miercuri seara până vineri la biserica Mănăstirii Sf. Ioan cel Nou de la Suceava unde preoții vor putea să aducă un ultim omagiu.

Vineri ar urma să fie oficiată slujba de înmormântare după care sicriul va fi dus la Sihăstria Putnei unde va fi depus în mormânt.

Toate activitățile legate de slujba de înmormântare se vor face cu respectarea distanțării fizice, iar accesul în incinta Mănăstirii ”Sf. Ioan cel Nou de la Suceava” și de la Sihăstria Putnei se va face controlat sub supravegherea forțelor de ordine.

Varianta finală ar urma să fie decisă în această seară.


Intră acum și în grupul de