Acasă Actualitate Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, IPS Teofan, a rugat credincioșii care vin să...

Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, IPS Teofan, a rugat credincioșii care vin să aducă un ultim omagiu IPS Pimen să nu mai vină și la celelalte slujbe sau la slujba de înmormântare pentru a permite și altora să-și ia rămas bun


Intră acum și în grupul de

Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, IPS Teofan, locțiitor al Arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, a solicitat, miercuri seara, după slujba oficiată înainte de depunerea în biserica mănăstirii sicriului cu trupul neînsuflețit al IPS Pimen să respecte măsurile recomandate pentru această perioadă specială.  

IPS Teofan a spus că „ne aflăm într-o perioadă specială, ne aflăm în Lumina Învierii și fericit e cel care pleacă la Domnul în această perioadă”, dar că în același timp ne aflăm și în perioada aceasta a pandemiei.



„Cei care ați venit în această seară să nu mai veniți mâine sau poimâine la înmormântare.(…) Să acordăm respect IPS Pimen ca să acordăm și altora loc să se apropie”, a spus IPS Teofan.

El a explicat că după depunerea sicriului în biserică credincioșii aflați la acel moment în curtea mănăstirii și care vor să aducă un ultim omagiu în biserică să iasă în afara curții și de acolo să se așeze în rând la o distanță de 2 metri unii de alții.

„Organizăm intrarea credincioșilor: nu mai mult de 10 persoane în incinta mănăstirii și nu mai mult de cinci în biserică”, a spus IPS Teofan.

Înaltul ierah a arătat că în afara mănăstirii trebuie să se răspândească cât mai mult și să păstreze distanța de doi metri.

IPS Teofan a menționat că trebuies respectate și rânduielile din această perioadă de pandemie, dar și rânduielile pentru ca fiecare să-și poată lua la revedere de la IPS Pimen.

Câteva sute de credincioși au fost prezenți miercuri seara la Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou de la Suceava pentru a aduce un ultim omagiu IPS Pimen, între cei care au depus coroane de flori fiind președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, primarul Sucevei, Ion Lungu, secretarul Consiliului Local Suceava, Ioan Ciutac.

La intrarea în Mănăstirea „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava” s-a format o coadă lungă pe câteva sute de metri cu credincioși care doreau să depună flori la sicriul cu trupul neînsuflețit al IPS Pimen Suceveanul și să aducă acestuia un ultim omagiu.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version