Un aparat pentru extragerea plasmei de la persoanele vindecate de COVID-19 ce se poate folosi la tratarea pacienților din ATI este disponibil pentru județul Suceava. Antreprenorul care vrea să îl doneze cere autorităților sucevene să spună dacă doresc echipamentul întrucât are solicitări din alte județe


Intră acum și în grupul de

Florin Hozoc, antreprenorul român care a donat 18 aparate de plasmafereză pentru extragerea plasmei de la persoanele vindecate de COVID-19, necesară pentru tratarea pacienților aflați în Terapie Intensivă a anunțat că a reușit să mai aducă un echipament care ar putea fi instalat la Suceava și a făcut un apel public către autoritățile sucevene să spună dacă își doresc echipamentul pentru că sunt cereri și din alte județe.

Florin Hozoc a transmis pe pagina sa de socializare că a  reușit să mai aducă un echipament de plasmafereză și care în acest moment este disponibil pentru a fi instalat la Suceava.

De asemenea, el spune că pentru Suceava este asigurată instalarea gratuită, instruirea personalului, întreținerea și reparațiile, precum și 500 de kituri complete de recoltare a plasmei -cu 3 pungi de colectare-, astfel încât să fie acoperite toate costurile de colectare pentru aproximativ 1500 de doze de plasmă convalescentă.

„Înainte să-l instalăm în alte județe, care deja ne-au solicitat acest echipament, dar care au foarte puține cazuri, facem apel public la autoritățile locale din Suceava să ne spună dacă doresc acest echipament sau nu”, arată Florin Hozoc.

El menționează că face acest apel public întrucât nu a reușit un dialog cu autoritățile locale sucevene.

„Facem acest apel public, tocmai pentru că până acum nu am reușit să avem un dialog cu autoritățile locale sucevene. Mai mult, am citit în presa locală din Suceava explicații halucinante date de medici de la centrul județean de transfuzie sanguină, care dacă ar fi fost reale, ar fi fost la fel de valabile în oricare dintre cele 18 centre care deja au primit aceste echipamente. Dar nu sunt reale și iată că deja 10 centre de transfuzie din țară au făcut mai multe recoltări cu echipamentele puse la dispoziție gratuit, iar celelalte 8 vor face recoltări în zilele următoare”,a adăugat Hozoc.

El subliniază că din acest moment, răspunderea pentru accesul pacienților suceveni la terapia cu plasmă convalescentă este exclusiv a autorităților locale sucevene.


Intră acum și în grupul de