FOTO VIDEO // Un sucevean ce transporta cu mașina țigări de contrabandă în valoare de 175.000 lei a acroșat o autospecială a Poliției de Frontieră în încercarea de a scăpa, după care a intrat într-un cap de pod. El a fost arestat preventiv


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră suceveni au depistat, joi, o cantitate mare de țigări de contrabandă transportată de un tânăr din județul Suceava. Acesta a încercat să scape în trafic de autorități, dar a sfârșit prin a comite un accident. Tânărul se află în prezent în arest pentru 30 de zile.

Purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar șef Ilie Poroch-Serițan a precizat că în jurul orei 04:40, poliţiştii de frontieră au acționat pentru reținerea, pe comunicaţia  Laura – Vicovu de Sus, a unui autoturism marca Audi A4, despre care se dețineau date că transportă o cantitate însemnată de țigări de contrabandă.

Astfel, polițiștii de frontieră au procedat la interceptarea autoturismului în cauză, însă șoferul nu a oprit la semnalele regulamentare, acroşând intenţionat una din autospecialele Poliţiei de Frontieră, ulterior lovind un cap de pod şi oprindu-se într-un gard al unei locuinţe particulare.

Prin urmare, șoferul a fost reținut, acesta fiind un tânăr de 23 de ani din județul Suceava.

Ulterior, în mașina acestuia descoperit mai multe colete cu țigări de proveniență ucraineană. Mai exact, este vorba despre 15.000 pachete țigări, în valoare de 175.000 lei.

Totodată, în urma cercetărilor s-a constatat că autoturismul figurează ca fiind radiat din circulaţie în Italia, având numere false de înmatriculare, iar şoferul figura cu permisul de conducere suspendat.

Drept urmare, tânărul este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă, punerea în circulație/conducere pe drumurile publice a unui vehicul  neînmatriculat şi cu numere false de înmatriculare,  conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi distrugere, iar autoturismul marca Audi A4 folosit în activitatea infracţională a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, cercetările sunt desfășurate sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi. Totodată, în cursul zilei de astăzi, Instanța de judecată a dispus arestarea preventivă a tânărului pe o perioadă de 30 de zile.


Intră acum și în grupul de