IPS Pimen Suceveanul a fost îngropat la mănăstirea Sihăstria Putnei unde și-a amenajat mormântul, și-a așezat crucea, iar sicriul l-a gândit împreună cu meșterii- simplu, din lemn de brad de Bucovina


Intră acum și în grupul de

IPS Pimen Suceveanul a fost îngropat, vineri după amiaza, la mănăstirea Sihăstria Putnei unde acesta și-a pregătit mormântul.

După slujba de înmormântare care a fost oficiată în curtea mănăstirii Sf. Ioan cel Nou de la Suceava, sicriul cu trupul neînsuflețit a fost transportat până la mănăstirea Sihăstria Putnei.

Pe traseul cortegiului funerar spre locul de înhumare au ieșit mii de oameni, mulți în în costume populare, care au adus un ultim omagiu fostului arhiepiscop

Cortegiul funerar a poposit și la mănăstirea Putna unde a fost oficiată o slujbă religioasă în fața intrării în mănăstirie de starețul arhimandrit Velnic Melchisedec.

IPS Teofan, mitropolitul Moldovei și Bucovinei, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului și PS Damaschin, episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, împreună cu un sobor de preoți, au oficiat și în fața bisericii mănăstirii Sihăstria Putnei, dar și la mormânt scurte slujbe înainte ca sicriul cu trupul neînsuflețit al IPS Pimen Suceveanul să fie depus în mormânt.

Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, IPS Teofan, a mulțumit, vineri, la încheierea slujbei de înmormântare a IPS Pimen Suceveanul oficiată în curtea mănăstirii Sf. Ioan cel nou de la Suceava, credincioșilor prezenți pentru că au respectat măsurile adoptate în această perioadă de stare de alertă.

IPS Teofan le-a spus credincioșilor IPS Pimen a hotărât ca rămășițele sale pământene să fie așezate nu departe de mormântul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, în Sihăstria Putnei.

„Acolo și-a amenajat el însuși mormântul, și-a așezat crucea. Sicriul pe care îl vedeți l-a gândit împreună cu meșterii așa cum a dorit, simplu, din lemn de brad de Bucovina”, a spus IPS Teofan.


Intră acum și în grupul de