Suceava are zece noi cetateni de onoare (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Judeţul Suceava şi-a sporit numărul de cetăţeni de onoare cu încă 10 nume noi. Hotărârea a fost aprobată în şedinţa de marţi a Consiliului Judeţean şi vine pe fondul sărbătoririi a 55 de ani de existenţă a Ansamblului Artistic “Ciprian Porumbescu”. Cu această ocazie, diplomele de cetăţean de onoare al judeţului vor fi înmânate pe scena Casei de Cultură din municipiu tuturor artiştilor care de-a lungul timpului au colaborat cu Ansamblul sau chiar mai colaborează încă, în cadrul unui spectacol grandios, care va fi susţinut pe data de 15 octombrie.

Printre artiştii selectaţi pe lista noilor cetăţeni de onoare se numără şi nepoata marelui compozitor Ciprian Porumbescu, scriitoarea Nina Cionca. Pe lângă aceasta, mai primesc titlul de cetăţean de onoare al judeţului Suceava, Artemizia Bejan, prima interpretă de muzică populară a Ansamblului Ciprian Porumbescu, interpretele de muzică populară Margareta Clipa şi Laura Lavric, Ştefania Rareş şi Nicoleta Vasilovici, dirijorul şi folcloristul George Sîrbu, interpreţii de muzică populară Traian Straton şi Aurel Tudose, precum şi coregrafului Viorel Vatmaniuc.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că propune acordarea distincţiei de cetăţean de onoare din dorinţa de a omagia munca acestor oameni, care prin activitatea desfăşurată de-a lungul timpului au contribuit la aşezarea Ansamblului Artistic „Ciprian Porumbescu” Suceava în topul ansamblurilor de profil din ţară.

Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu” s-a constituit, ca instituţie artistică profesionistă de stat, în data de 17 octombrie 1953, prin Hotărârea Consiliului de Miniştri nr. 3429, iar activitatea propriu-zisă a început în anul 1954.

CJ Suceava va organiza în perioada 14-15 octombrie manifestări legate de împlinirea a 55 de ani de la înfiinţarea acestui ansamblu artistic.


Intră acum și în grupul de