Piedici puse Salonului International de Arta Fotografica „Bucovina – Mileniul III”


Intră acum și în grupul de

Desfăşurarea celei de-a VII-a ediţii a Salonului Internaţional de Artă Fotografică „Bucovina – Mileniul III” a avut parte de şicane venite de la un fost membru al juriului în ediţiile precedente.

Şeful Complexului Muzeal „Bucovina” Suceava, Emil Ursu a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă că ediţia din acest an are mai participanţi români. „Anul acesta avem mai puţini expozanţi din România iar motivul este unul trist. Salonul este singurul din ţară şi de câteva ediţii este cotat foarte bine având 5 stele. Dar oricărui lucru bun trebuie să i se dea în cap. Unul din vechi membri ai juriului, Ştefan Toth, preşedinte a Asociaţiei Fotografilor din România a găsit de cuviinţă să pună beţe în roate. A trimis adrese către participanţii din ţară să nu ne expedieze fotografii, ca să nu mai putem organiza festivalul. Spune că ei nu sunt de acord cu acest festival la Suceava. Crede că face bine amestecându-se în treburile interne ale grupurilor. Din fericire pentru noi FIAP nu se bagă în lupte intestine”, a precizat Emil Ursu.

Acesta a spus că nemulţumirile au pornit de la modificările din componenţa juriului. „Juriul ar trebui să fie în fiecare an diferit pentru a nu se crea senzaţia aranjamentelor”, a menţionat şeful CMB Suceava.

Potrivit acestuia joi, la ora 11, la Muzeul de Istorie Suceava vor avea loc vernisajele Salonului Internaţional de Artă Fotografică, ca a avut două secţiuni- tematică liberă şi jurnalism, şi a celei de-a V-a ediţii a Festivalului Internaţional de Diaporamă Digitală.

Salonul fotografic reuneşte 125 de artişti din 30 de ţări cu 149 de lucrări admise din 670 de lucrări trimise şi este încununată cu 22 de premii acordate de FIAP (Federaţia Internaţională a Artiştilor Fotografi) şi UAFB (Uniunea Artiştilor Fotografi din Bucovina).

În cadrul Festivalului de Diaporamă Digitală vor fi prezentate 9 diaporame realizate de 16 artişti din 10 ţări şi se vor acorda 5 premii.

Menţionăm că datorită calităţii deosebite a lucrărilor expuse, de trei ani consecutiv, catalogul manifestării este cotat cu 5 stele de către FIAP.

Organizatorii evenimentului sunt Consiliul Judeţean Suceava, Complexul Muzeal Bucovina, Centrul Cultural Bucovina, Uniunea Artiştilor Fotografi din Bucovina.


Intră acum și în grupul de