Primarul Ion Lungu a participat la București la întâlnirea privind infrastructura rutieră din zona Moldovei și a susținut drum de mare viteză Ploiești -Suceava-Siret, cu posibilitatea transformării în autostradă, autostrada A 8 și drum de mare viteză Baia Mare-Suceava


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a participat, marți, la Ministerul Transporturilor la o întâlnire cu miniștrii Transporturilor, Lucian Bode, al Fondurilor Europene, Marcel Boloș și Mediului, Apelor și Pădurior, Costel Alexe, cu tema „Lansarea și accelerarea proiectelor de infrastructură rutieră din Zona Moldovei”.

Lungu a spus că Asociația Moldova se Dezvoltă pe care a inițiat-o este acceptată ca partener oficial în privința stabilirii strategiei infrastructurii rutiere în zona Moldovei pentru Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) .

Primarul Sucevei a menționat că în cadrul acestei întâlniri a susținut  proiectele  majore pentru Suceava, respectiv realizarea unui drum de mare viteză Ploiești-Buzău-Focșani-Pașcani -Suceava-Siret, cu posibilitatea transformării în autostradă.

Totodată, el a susținut realizarea autostrăzii A 8 Ungheni-Iași-Târgu Neamț-Târgu Mureș și drum de mare viteză Baia Mare-Suceava.

Toate proiectele pot fi  realizate pe fonduri europene nerambursabile, a explicat primarul.

„Am cerut celor trei miniștri să demareze cât mai urgent aceste proiecte vitale pentru zona Moldovei”, a spus Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de