Spitalul Județean Suceava revine la activitățile medicale anterioare epidemiei cu noul coronavirus pe fondul numărului scăzut de cazuri Covid. Flutur: Se va reveni la circa 70% din activitatea spitalului și se va relua activitatea medicală în secții cu specializări medicale unice în județ


Intră acum și în grupul de

Spitalul Județean de Urgență Suceava urmează să revină, treptat, la activitățile medicale anterioare epidemiei, iar în perioada următoare etajul șapte va fi pentru terapia intensivă Covid și pentru intervenții chirurgicale, etajul șase pentru va fi tampon, pentru pacienții testați pentru infecție cu noul coronavirus în așteptarea rezultatului, iar pacienții Covid vor fi tratați în pavilioanele Spitalului vechi, mai puțin în Secția de oncologie care rămâne non-Covid.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur,  a declarat, marți, că după ce vineri a cerut Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava să analizeze posibilitatea revenirii activităților medicale anterioare pandemiei la Spitalul Județean de Urgență ,,Sfântul Ioan cel Nou” Suceava,  luni și marți s-au desfășurat două întâlniri ale CJSU Suceava, precum și o ședință tehnică la care a participat și coordonatorul pentru gestionarea COVID al Regiunii Nord-Est, dr. Lucian Indrei, împreună cu conducerea Spitalului Județean Suceava și reprezentanți DSP Suceava.

Flutur a explicat că având în vedere argumentele privind numărul scăzut de cazuri COVID și trendul îmbucurător al evoluției situației epidemiologice în județ, s-a concluzionat că există premisele de a se organiza  trecerea la activitățile medicale anterioare pandemiei, la spitalul nou.

Potrivit planului, la toate nivelurile până la etajul cinci ale spitalului nou, se vor organiza secții non-COVID și se va putea reveni  la circa 70% din activitatea Spitalului Județean Suceava și se va putea relua activitatea medicală în secții cu specializări medicale unice în județ pentru că vor funcționa secții precum neurochirurgie, chirurgie, urologie, obstetrica si ginecologie, ortopedie, a spus Flutur.

El a mai arătat că etajul al șaselea va fi zonă-tampon, unde vor fi pacienții internați care sunt testați și care apoi, funcție de rezultatul testului, vor fi internați pe secțiile COVID sau non- COVID, iar la etajul șapte va fi terapie intensivă COVID și secții pentru intervenții chirurgicale pentru pacienți COVID.

Totodată, în spital fi asigurată separarea circuitelor funcționale COVID și non-COVID.

Mai mult, în funcție de evoluția bolii în județ va fi posibilă, ulterior, amenajarea etajelor superioare ale spitalului nou ca zone COVID odată cu amenajarea etajului șase ca zonă non COVID

De menționat este că pavilioanele de la Spitalul vechi se mențin spații COVID, mai puțin Secția de oncologie, care va fi non-COVID.

Procedura de avizare epidemiologică pentru soluția prezentată urmează să fie efectuată în cursul zilei de miercuri.

„Având în vedere evoluția la acest moment a situației epidemiologice în județ, acestea sunt soluțiile identificate pentru revenirea, în etape, a activității Spitalului Județean Suceava la activitățile normale, de dinainte de pandemie. Nu a fost cazul să fie luate în calcul alte soluții cum ar fi zonele de izolare pentru pacienții asimptomatici, sau alte unități medicale din județ, și salut acest lucru”, a conchis Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de