Interdicția de zbor între România și mai multe țări între care Marea Britanie, Italia și Germania prelungită până în 16 iunie pentru că Guvernul a uitat să înscrie în HG privind starea de alertă data de 28 mai anunțată la instituirea primei stări de alertă


Intră acum și în grupul de

Pregătirile făcute de companiile aeriene pentru reluarea zborurilor internaționale începând de vineri 28 mai au fost în zadar întrucât marți Eurocontrol (Organizația Europeană pentru Siguranța Navigării Aeriene) a prelungit interdicția de zbor între România și Italia, Spania, Germania, Franta, Marea Britanie, Austria, Elveția, Belgia, Olanda, Iran, Turcia și SUA până în data de 16 iunie orele 23:59 -ora României, după cum informează imperatortravel.ro

În consecință, toate zborurile anunțate sunt anulate, iar companiile care avea zboruri programate începând cu 28 mai, cum ar fi Wizz Air, TAROM, Air France, KLM, Ryanair și Lufthansa spre țările cu interdicție și-au anulat zborurile și vor comunica în perioada următoare această situație pasagerilor.

Situația a fost generată de o modificare făcută de Guvern între textul Hotărârii adoptate în data de 14 mai când a fost introdusă starea de alertă prin decizie a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă și cea din 18 mai când s-a emis o nouă Hotărâre privind instituirea stării de alertă având la bază Legea 55/2020.

Inițial, prin Hotărârea nr. 24 din 14.05.2020 a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă  privind aprobarea instituirii stării de alertă la nivel național s-a decis că „se prelungește măsura suspendării zborurilor efectuate de operatorii economici din aviație spre Austria, Belgia, Confederația Elvețiană, Franța, Germania, Iran, Italia, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Regatul Țărilor de Jos, Spania, Statele Unite ale Americii, Turcia și Iran, și din aceste țări către România pentru toate aeroporturile din România, pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 15.05.2020”.

Ulterior, prin Hotărârea de Guvern din 18 mai, în baza Legii 55/2020, Guvernul uită să mai precizeze că prelungirea măsurii de suspendare a zborurilor este valabilă până în 28 mai.

Această Hotărâre a Guvernului  a fost comunicată Eurocontrol și ROMATSA care au prelungit interdicția de zbor până în 16 iunie ora 23:59. (N.B.)


Intră acum și în grupul de