Emil Ursu: Ceea ce s-a întâmplat în județul Suceava în urmă cu două luni este deja istorie, iar istoria ne-o asumăm pentru că nu o putem schimba. Toți va trebui să contribuim la recâștigarea încrederii în județul Suceava și va trebui să o facem pe toate canalele, pe toate drumurile și în orice context//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Directorul Muzeului Național al Bucovinei, Emil Ursu, a apreciat, marți, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că toată lumea din județul Suceava va trebui să contribuie la recâștigarea încrederii în această zonă și consideră că va fi necesară o promovare agresivă atât a Bucovinei cât și a siguranței epidemiologice.

El a spus că primul lucru pe care va trebui să-l facă toți suceveni este să acționeze pentru recâștigarea încrederii.

„Fără o încredere oarbă în securitate și siguranță epidemiologică nu cred că turismul va porni degrabă”, a spus Ursu care a menționat că este destul de complicat să se vorbească acum de un debut turistic atât timp cât legislația nu permite reluarea activităților turistice.

„Această mare problemă a Bucovinei, a județului Suceava, va trebui rezolvată în două moduri. Pe de o parte, recâștigarea încrederii în securitatea epidemiologică a zonei. Vrem nu vrem, istoria de arată că din istorie nu învățăm nimic, pe de o parte, dar istoria ne-o asumăm, nu o putem noi schimba. Ceea ce s-a întâmplat în urmă cu două luni este deja istorie, iar noi trebuie să plecăm de la acest punct cu situația pe care o avem în continuare”, a spus Ursu.

El a subliniat că primul lucru pe care trebuie să-l facă întreaga Bucovină este recâștigarea încrederii în siguranța epidemiologică a cetățeanului.

„Fără acest lucru discutăm povești. Niște pași s-au făcut. Cu siguranță, niște pași se vor face. Este datoria fiecăruia”, a arătat Ursu.

El a menționat că în ceea ce privește Muzeul Național al Bucovinei vor fi respectate prevederile legale în totalitate, în litera legii.

„În momentul în care nu ai niciun caz de infecție în muzee, în momentul în care nu tolerezi nicio neconformitate  este fără îndoială faptul că începi să câștigi puncte în ceea ce înseamnă siguranță”, a spus Ursu care consideră că la fel vor trebui să facă hotelurile, pensiunile, stațiunile.

Emil Ursu a spus că vizitatorii instituțiilor muzeale sunt rugați să respecte condițiile și a recomandat ca aceștia să fie aproape de muzee, dar și de firmele locale care vor trebui susținute.

Directoru Muzeului Național al Bucovinei a vorbit și de un episod de la începutul anului când discuta cu cei din Wuhan de unde urma să ajungă o expoziție importantă la Suceava și că era șocat că aceia se întorseseră la serviciu pentru că el vedea știri cu situația dezastruoasă din acea localitate.

Ulterior, după ce Suceava a fost carantinată, primea și el telefoane din țară și era întrebat de situația din Suceava.

„Aveau senzația că aici este Chernobyl, Irak. Le spuneam că viața continuă, dar nu e ceva extraordinar, nemaipomenit. Grație <<reclamei>> care s-a făcut acestei zone oamenii privesc Bucovina ca pe o zonă foarte sensibilă, cred că o combinație ceva între Chernobyl, Irak și Afganistan, ori lucrurile nu stau nici pe departe așa”, a spus Ursu.

El crede că va trebui să se lucreze mult la refacerea imaginii Bucovinei.

„Va trebui lucrat foarte mult. Nu e doar treaba mea, însă cred că va trebui să suportăm niște costuri de promovare a acestei zone și de promovare a siguranței epidemiologice. Asta va trebui să o facem pe toate canalele, pe toate drumurile și în orice context”, a conchis Emil Ursu.


Intră acum și în grupul de