Falticenenii plasatori de valuta falsa in judetele Suceava, Botosani, Neamt si Bacau, trimisi in judecata


Intră acum și în grupul de

Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus, la data de 28.09.2009, trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a trei fălticeneni- doi soţi şi o cunoştinţă a lor pentru că au pus în circulaţie valută falsă. Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, Luminiţa Leonte, luni, au fost trimişi în judecată inculpaţii BUCHILĂ VERGEL, BUCHILĂ DORINA şi SIMION DUMITRU MARIUS pentru săvârşirea infracţiunilor de falsificare de monedă sau alte valori şi înşelăciune.

„Faptele inculpaţilor constau în aceea că, în perioada iunie 2008 – septembrie 2009, acţionând atât împreună, cât şi în mod singular, în diferite împrejurări şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, au indus în eroare mai multe persoane de pe raza judeţelor Suceava, Botoşani, Neamţ şi Bacău, prin plasarea de bancnote din cupiura de 100 sau 200 euro, bancnote ce s-au stabilit că sunt false”, precizează Luminiţa Leonte.

Ţinând cont de gravitatea infracţiunilor comise şi de faptul că lăsarea în libertate a inculpaţilor ar prezenta un pericol concret pentru ordinea publică, aceştia au fost reţinuţi la data de 04.09.2009 pentru o perioadă de 24 de ore de către organele de poliţei din cadrul IPJ Suceava – Serviciul cercetări penale, iar Judecătoria Suceava a admis propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava şi a dispus luarea măsurii arestării preventive pentru o perioadă de 29 de zile, începând cu data de 04.09.2009 până la data de 02.10.2009, pentru fiecare inculpat.

„Fiind audiaţi, inculpaţii au avut o atitudine procesuală nesinceră, recunoscând doar faptul că într-adevăr s-au deplasat la mai multe locaţii de pe raza judeţelor Suceava, Botoşani, Neamţ şi Bacău de unde au achiziţionat diferite produse pentru care au achitat cu bancnote euro, fără însă a avea cunoştinţă că acestea sunt false. Cu toate acestea, nu au putut da nici un fel de detalii cu privire la provenienţa acestor bancnote. Inculpatul Simion Dumitru Marius a negat în totalitate faptele reţinute în sarcina sa, precizând că în relaţiile pe care le-a avut cu inc. Buchilă Vergel cu privire la tranzacţiile imobiliare pe care le efectuau nu a achitat niciodată cu monedă euro şi nici nu a avut vreodată o astfel de valută asupra sa”, spune purtătorul de cuvânt citând din rechizitoriu.

În document se mai menţionează că „aceste aspecte însă sunt contrazise în mod vădit de împrejurările concrete în care au fost comise faptele, de frecvenţa cu care se efectua plasarea valutei false, ceea ce denotă faptul că inculpaţii aveau cunoştinţă de autenticitatea lor, precum şi de faptul că de fiecare dată se deplasau împreună cu autoturismul condus de. Simion Dumitru Marius, marca „Land Rover” cu numere de înmatriculare de Anglia, în majoritatea situaţiilor fiind identificaţi şi recunoscuţi de persoanele păgubite”.


Intră acum și în grupul de