Consiliul Local Suceava a aprobat, în unanimitate, PUZ pentru proiectul rezidențial din zona actualei autogări. Primarul Ion Lungu: Revoluționează zona centrală a orașului


Intră acum și în grupul de

Consiliul Local Suceava a aprobat, miercuri, în unanimitate, Planul Urbanistic Zonal pentru proiectul rezidențial care urmează să fie dezvoltat în zona actualei autogări din centrul orașului.

Înainte de începerea dezbaterilor pe acest proiect de hotărâre, primarul Ion Lungu a spus că în ciuda tuturor celor care îl contestă este un proiect care va aduce un plus municipiului.

El a explicat că prin proiect se fluidizează traficul în această zonă aglomerată, dispare autogara și modernizează orașul.

„Este un proiect bine făcut. Cu firme serioase, potente, care pot să facă un lucru bun”, a spus Ion Lungu.

El a arătat că se vorbește că sunt case vechi în zonă, dar a menționat că multe dintre acestea sunt neîngrijite și că „chiar dacă au un statut, se dărâmă pentru că sunt de chirpici”.

Primarul a explicat că în orașele din vestul Europei zona centrală are clădiri moderne.

„Noi nu avem nicio clădire impunătoare în centrul orașului”, a precizat Lungu.

Totodată, el a spus că pe marginea acestui proiect au fost dezbateri, simpozioane.

„Nu este un proiect la repezeală. Revoluționează zona centrală a orașului.Este o perspectivă de a da o față modernă, occidentală a acestei zone a orașului. Dacă se aprobă este un plus pentru oraș”, a spus Lungu.

În timpul dezbaterilor, arhitectul Constantin Gorcea care a lucrat la acest proiect a explicat că vor fi puse în valoare clădirile vechi, iar acolo nu se va construi un ansamblu de beton auster, ci clădirile vor fi înierbate.

El a răspuns și acuzelor privind numărul limitat al locurilor de parcare, arătând că vor fi suficiente.

Unul dintre contestatarii proiectului a arătat că potrivit legislației în zonă ar fi trebuit să fie amenajate circa 350-400 de locuri de parcare, iar cele 184 de locuri prevăzute nu sunt suficiente în condițiile în care vor fi 125 de apartamente și 4400 de mp de spații comerciale.

El a mai arătat că nu se respectă mai multe prevederi legale legate de urbanism și a cerut amânarea proiectului, dar i s-a răspuns că nu a fost bine informat.

În final, consilierii locali au votat în unanimitate proiectul.


Intră acum și în grupul de