Primarita din Voitinel a fost talharita la ea in casa


Intră acum și în grupul de

• Surse din apropierea primarului sustin ca nu banii au fost motivul

Jaf demn de scenariile de filme de actiune, sâmbătă spre duminică, in comuna suceveana Voitinel. Patru bărbaţi cu feţele acoperite cu cagule intră în casă peste o femeie, singură la acea oră, îi pun o pernă pe faţă, o busculează, o lovesc cu un pistol peste cap, îi leagă mâinile.

Jefuitorii fac vraişte toată casa, în căutare de bani. Când, în sfârşit, găsesc ceea ce căutau, pleacă val vârtej, aşa cum au venit. Cu toate că, prieteni ai victimei susţin ca o cutie plină cu aur nici măcar nu a fost atinsă de jefuitori, care, fie au fost prea proşti, fie aveau o cu totul altă misiune de îndeplinit.

Femeia în cauză este însăşi primăriţa localităţii, Maria Pleşca (independent), iar, potrivit unui comunicat al IPJ Suceava, jaful a avut loc cu puţin înaintea miezului nopţii. Suma cu care au plecat tâlharii este, a afirmat, la audieri, edilul şef, 4000 de lei.
Primăriţa, deşi lovită şi ameninţată să nu se ridice după plecarea tâlharilor, nu le-a dat ascultare, reuşind într-un târziu să se dezlege singură. După care a telefonat disperată la 112.

Nu se ştie deocamdata dacă înaintea telefonului pentru Urgenţe, primarul comunei nu a apelat numărul de telefon al soţului său, poliţist de meserie şi nu doar atât ci chiar şef de post în Gălăneşti, Ilie Pârghie, aflat, în momentul comiterii jafului, la serviciu.
Surse judiciare acreditează ipoteza ca tâlharii să fi lucrat la pont, ştiind că în noaptea respectivă poliţistul era la postul din Gălăneşti, iar primăriţa era singură acasă.
Imediat, informează Poliţia, la Voitinel s-a deplasat o echipă operativă complexă, sub directa coordonare a şefului de inspectorat. Totodată, au fost instituite filtre în zonele limitrofe comunei.

În urma activităţilor informativ operative, s-a reuşit identificarea unui suspect de 39 ani, Constantin Niţă, din Vicovu de Sus. Celui în cauză i s-a ridicat autoturismul în vederea efectuării cercetărilor. Din câte se pare, maşina ar fi fost folosită la transportarea tâlharilor înainte şi imediat după jaf.

„Se continuă cercetările în vederea stabilirii activităţii infracţionale a suspectului, urmând ca, în funcţie de probele administrate, să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă, precum şi în vederea identificării celorlalţi autori şi recuperării prejudiciului”, se arată în comunicatul IPJ Suceava, dat publicităţii ieri.
Nici primăriţa jefuită, nici soţul acesteia, şeful de post Ilie Pârghie, nu au putut fi contactaţi.


Intră acum și în grupul de