Gheorghe Flutur: Ieșirea din criză nu se face prin bocete și parastase, se face prin inițiative, prin investiții


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, marți, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că din actuala criză se va putea ieși prin inițiative și prin investiții și consideră că este nevoie de proiecte prin care să fie accesate fondurile europene puse la dispoziție de Comisia Europeană.

„Sunt oportunități chiar în criză și numai Comisia Europeană anunță sume destul de mari pentru România: peste 30 de miliarde de euro”, a spus Flutur.

Întrebat cum vor fi accesate aceste fonduri în condițiile în care România are grave carențe la atragerea de fonduri europene, Flutur a răspuns că de exemplu a fost accesat acum un proiect de aproape un sfert de miliard de euro în județul Suceava.

„Proiectul de 234 de milioane de euro cu 25 de puncte de lucru nu se vede? Este absorbit de noi, guvernul liberal și administrația hulită de la Suceava”, a spus Flutur.

El a mai declarat că pentru întreprinderile mici sunt oportunități și sunt circa 50.000 de IMM-uri care au accesat IMM Invest unde e vorba de garantarea împrumuturilor.

„Eu am văzut că investitorii germani care au investit în Parcul industrial de la Suceava sunt extrem de hotărâți în continuare să facă investiții aici. Pentru mine e un barometru, dar trebuie să luptăm”, a spus președintele CJ Suceava.

El a mai spus că nu trebuie gândit doar în negru lucrurile, ci pozitiv.

„Lumea are nevoie de locuri de muncă. Noi trebuie să ne mișcăm. Este afectată toată lumea. Important este să ne mișcăm repede și să aducem oportunități de investiții”, a spus președintele CJ Suceava.

Flutur a exemplificat cu asocierea celor trei stațiuni montante sucevene care să acceseze împreună fonduri europene pentru dezvoltarea infrastructurii în zona turistică.

Baza sunt aceste ajutoare care să ne vină de la Bruxelles, destul de generoase, dar trebuie să te miști pentru ele”, a spus Flutur.

El consideră că sunt oportunități de investiții în diverse domenii.

„Eu cred că și instituțiile celelalte, AJOFM, Camera de Comerț, Agenții de plăți, trebuie să facă foarte mult lobby și să explicăm oamenilor oportunități de investiții.Trebuie să ne ridicăm din criză”, a spus Flutur.

El a exemplificat cu Austria care, după criza petrolului din 1975, a investit cel mai mult în turism, și cel mai mult în turismul balnear, iar astăzi culege roadele.

Noi trebuie să investim. Ieșirea din criză nu se face prin bocete și parastase, se face prin inițiative, prin investiții”, a concluzionat Flutur.


Intră acum și în grupul de