Viceprimarul Lucian Harșovschi anunță că modernizarea străzii Barbu Ștefănescu Delavrancea, proiect propus de suceveni prin bugetarea participativă, a fost finalizat//FOTO


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi a anunțat, miercuri, că încă un proiect inițiat de suceveni prin bugetarea participativă a fost finalizat și că sunt și altele în derulare.

El a explicat că bugetarea participativă reprezintă parteneriatul dintre administrația publică și suceveni, implicarea acestora în mod activ, prin idei, sugestii și propuneri.

Potrivit viceprimarului, în anul 2018 a fost făcut primul pas către acest proiect de primarul Ion Lungu, iar atunic împreună au mers în toate cartierele din municipiu pentru a discuta cu cetățenii.

„Ne ținem de cuvânt, iar proiectele propuse de suceveni, în urma dezbaterilor avute, chiar se realizează. Modernizarea străzii Barbu Ștefănescu Delavrancea, din cartierul Ițcani, proiect demarat la inițiativa cetățenilor, astăzi a fost finalizat”, a anunțat viceprimarul.

El a spus că s-au efectuat lucrări de decopertare a stratului de pământ și aplicarea unui terasament compatibil cu un drum carosabil până la cota 0.

Astfel, au fost realizate lucrări de canalizare, aliniament de borduri mici pe o singură parte a carosabilului și un covor asfaltic de  235 m lungime și 3,5 m lățime;

„Scopul acestei modernizări a fost de a oferi confort sporit locuitorilor de pe această stradă, dar și celor din zonă”, a spus Harșovschi.

El a arătat că proiectele din cadrul bugetării participative continuă și că tot în cartierul Ițcani este în lucru și strada Micșunelelor.


Intră acum și în grupul de